Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
tromost sustava

Šoljić: Penava ima našu potporu, tražimo istrage i procesuiranje ratnih zločina

Ivan Penava
Zarko Basic/PIXSELL
14.09.2018.
u 11:58

Predsjednik Koordinacije Franjo Šoljić navodi kako su oni, kao i ostale udruge, u više navrata skretali pozornost na neučinkovitost i tromost sustava vezano za nerješavanje ratnih zločina na području cijele bivše Općine Vukovar i Vukovarsko-srijemske županije.

U sklopu svih događanja oko održavanja prosvjeda u Vukovaru 13. listopada,kojim gradonačelnik Vukovara Ivan Penava želi ukazati na nerad državnih institucija kada je riječ o neprocesuiranju ratnih zločina, oglasila se i Koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskoga rata Grada Vukovara. Predsjednik Koordinacije Franjo Šoljić navodi kako su oni, kao i ostale udruge, u više navrata skretali pozornost na neučinkovitost i tromost sustava vezano za nerješavanje ratnih zločina na području cijele bivše Općine Vukovar i Vukovarsko-srijemske županije.

-Stoga dajemo potporu inicijativi Ivana Penave o održavanju mirnog i apolitčnog prosvjeda 13. listopada vezano za temu šutnje institucija hrvatskog društva u procesuiranju ratnog zločina kao i odgovornih osoba koje su iste počinile na području grada Vukovara i cijele Vukovarsko-srijemske županije, navodi Šoljić.

Ističe i kako se ne smiju i neće zaboraviti žrtve Vukovara, Bogdanovaca, Berka, Bapske, Lovasa, Tovarnika, Tompojevaca, Mikluševaca, Čakovaca, Nuštra, Cerića kao i svi počinjeni zločini u Lici, zadarskom zaleđu kao i sve žrtve u Domovinskom ratu.

-To nije pitanje branitelja ili braniteljskih udruga, to je pitanje svih nas, pitanje ljudskosti i čovječnosti, pitanje Vlade RH, DORH-a i svih drugih državnih institucija koje hrvatski građani plaćaju. Želimo napomenuti i kao branitelji, ali i ljudi koji se svakodnevno susreću s problematikom ratnog zločina, da je period od 27 godina predugačak, a jako je malo ili gotovo ništa učinjeno na području cijele Hrvatske u smislu rješavanja ratnog zločina, zaključio je Šoljić.

Ključne riječi

Komentara 6

Avatar sindarela
sindarela
14:32 14.09.2018.

Šta kaže predsjednica drago joj zbog razno raznih zavrzlama

DU
Deleted user
13:10 14.09.2018.

Zamislite da su Saveznici poslije 2. svj. rata tražili i osuđivali zločince kao u Hrvatskog. Hm, Goering bi završio u zatvoru 1968. godine, i to možda.

Avatar bukovica.tg
bukovica.tg
12:35 14.09.2018.

penava nemoj iti odustati zar i tebi da naredjiva cetnik pupovac preko anemicne andreje. U Boj Za Narod Svoj

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije