Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
za dvije države

Solidarnost među zemljama: Čile donirao 40 tisuća doza cjepiva Sinovac

Outbreak of the coronavirus disease (COVID-19) in Santiago
Foto: IVAN ALVARADO/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
1/3
07.03.2021.
u 07:20

Čile, jedna od najbogatijih južnoameričkih zemalja, šesta je u svijetu po broju cijepljenih

Ekvador i Paragvaj primili su od Čilea po 20 tisuća doza cjepiva protiv koronavirusa Sinovac, priopćile su dvije zemlje.

Donacija ukupno 40 tisuća doza pokazuje nesrazmjer u provođenju cijepljenja u južnoameričkim zemljama.

Čile, jedna od najbogatijih južnoameričkih zemalja, šesta je u svijetu po broju cijepljenih, prema podacima kojima raspolaže Reuters, a do sada je cjepivo primila četvrtina stanovništva.

S druge strane, zbog sporoga provođenja cijepljenja u Ekvadoru lokalne vlasti, koje planiraju same uvoziti cjepivo, oštro su kritizirale predsjednika Lenina Morena.

U Ekvadoru je do sada jednu dozu Pfizerova cjepiva primilo 65 tisuća osoba, uglavnom zdravstvenih radnika i korisnika domova.

"Bilateralni odnosi urodili su plodom", napisao je Moreno na Twitteru u subotu, dodavši da će Ekvador donaciju iz Čilea iskoristiti za cijepljenje zdravstvenih radnika. "To je dokaz solidarnosti među zemljama", dodao je.

Ekvador planira do kraja godine cijepiti između 60 i 70 posto stanovništva starijega od 18 godina.

U toj je zemlji zabilježeno gotovo 16 tisuća umrlih od covida, pokazuju službeni podaci.

I u Paragvaju su kritike na račun provođenja cijepljenja vrlo oštre kritike. Ministarstvo vanjskih poslova objavilo je vijest o donaciji u trenutku kada se predsjednik Mario Abdo suočava s prosvjedima protiv načina borbe protiv pandemije.

Program cijepljenja u Paragvaju počeo je krajem veljače s 4000 doza ruskoga cjepiva Sputnjik, kojim su cijepljeni zdravstveni radnici.

U toj je zemlji prema službenim podacima od covida umrlo 3278 osoba.

VIDEO Od 12. veljače do 15. svibnja posjetite izložbu "Hrvatska svijetu"

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije