Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EUROZASTUPNIK

Sokol podržao uvjetovanje potporama i poručio Sinčiću: Perfidni pokušaji difamiranja u inozemstvu neće proći

Tomislav Sokol
Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
1/2
02.07.2021.
u 16:41

Solidarnost i odgovornost koju je 🇭🇷 Vlada pokazala u ovoj krizi mora biti uzajamna pa tako i u odnosu na korisnike Vladinih mjera za očuvanje gospodarskih aktivnosti i pomoć poduzetnicima od kojih se opravdano očekuje da prepoznaju važnost cijepljenja kao najučinkovitije epidemiološke mjere i time iskažu solidarnost prema drugim dijelovima društva, naveo je.

Hrvatski eurozastupnik Tomislav Sokol iz redova HDZ podržao je najavu iz Vlade prema kojoj će se uvjetovati potpore s cijepljenjem. U svojem statusu obratio se i eurozastupniku Ivanu Viliboru Sinčiću koji je zbog te najave prijavio premijera Andreja Plenkovića Vijeću Europe. 

Status prenosimo u cijelosti. 

"U uvjetima zdravstvene i ekonomske krize bez presedana, naporima Vlada Republike Hrvatske predvođene premijerom Andrej Plenković danas smo u situaciji ne samo da su očuvana radna mjesta nego i da je našim državljanima osigurana dostatna količina cjepiva.

Unatoč tome što su Hrvatsku istovremeno pogodile pandemija, koja nas je do sad koštala 34 milijarde kuna i potresi, čija se prouzročena šteta procjenjuje na 128 milijardi kuna, Vlada je uspjela osigurati novac za plaće 700 000 radnika i likvidnost 120 000 poduzeća, uključujući i potpore od 4000 kn po radniku.

Solidarnost i odgovornost koju je 🇭🇷 Vlada pokazala u ovoj krizi mora biti uzajamna pa tako i u odnosu na korisnike Vladinih mjera za očuvanje gospodarskih aktivnosti i pomoć poduzetnicima od kojih se opravdano očekuje da prepoznaju važnost cijepljenja kao najučinkovitije epidemiološke mjere i time iskažu solidarnost prema drugim dijelovima društva. To je uostalom i u njihovom interesu jer bez cijepljenja u konačnici nema uspješne turističke sezone niti povratka u normalu.

S tim u vezi, kolegi Sinčiću poručujem da njegovi perfidni pokušaji difamiranja u inozemstvu neće proći, baš kao što u ove dvije godine u Parlamentu nije prošla niti jedna njegova neutemeljena inicijativa!", navodi se u statusu. 

 

Komentara 10

PR
Prekosutra
18:52 02.07.2021.

Nikad mi nije bio jasan mentalni sklop biraca koji su svoj glas dali Sincicu.

ST
stefj
16:51 02.07.2021.

A što je s djelatnicima u javnim strukturama? Oni dobiju svoje plaće, koje se isto isplaćuju iz proračuna, bez obzira da li su cijepljeni ili ne... Može ići restrikcija potpora, ali onda neka bude jednak tretman svih. Nema novaca iz proračuna bez da si cijepljen. Evo prilika za reforme i provjetravanje ove nevjerojatno velike mase ljudi na raznim proračunima...

Avatar Jopa
Jopa
16:57 02.07.2021.

Velika Britanija i Izrael dokazuju da cijepiva nisu ništa pomogla. A koliko su odmogla ćemo vidjeti na jesen kada dođe hladnije vrijeme.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije