Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Lom i tutnjava

Šokirani: U našu se ostavu srušio zid susjedne kuće!

\'OLYMPUS DIGITAL CAMERA\'
Željko Gašparović/VLM
30.03.2011.
u 18:36

U dom Marice i Luke Đilasa iz Jasenovca srušio se dio starog, napuštenog objekta na čije su derutno stanje, kažu, godinama upozoravali mjerodavne

Supružnici Marica i Luka Đilas, umirovljenici iz Jasenovca, od šoka koji su proživjeli nakon što im se zid susjedne kuće urušio u njihov dom još uvijek ne mogu doći sebi. Njima su u utorak predvečer, kad su u dnevnom boravku bezbrižno gledali televizijski program, komadi cigle, građevinskog materijala i drveni dijelovi krovišta pali kroz staklenu zidnu stijenu u ostavu pokraj kuhinje.

Odmah došli gosti kafića

– Čuli smo lomljenje i tutnjavu od koje je se cijela kuća zatresla. Zbog šoka se nismo u prvi tren mogli ni pomaknuti, sve dok s ulice nismo začuli kako netko pita je li s nama sve u redu – prepričava Luka dok čisti ostatke koji su zatrpali ostavu kako bi oslobodio škrinju za duboko zamrzavanje. Nakon što se trošna stara kuća od cigle, u kojoj godinama nitko ne živi, urušila, iz kafića preko puta ulice istrčali su gosti i sami uznemireni lomljavom. Kuće se nalaze u skoro u samom središtu mjesta, na Trgu Petra Svačića, pa su se ubrzo okupili i drugi mještani. Lukina supruga Marica srčani je bolesnik, a zbog svega je zatražila i liječničku pomoć i kućni posjet. Veli da cijelu noć nije mogla spavati jer ju je tutnjava jako uplašila. Suprug Luka kaže da je više puta u općinskoj upravi upozoravao na loše stanje stare kuće i opasnost od nje ako padne, a pročelje se nalazi i do samog nogostupa. Radmila Šalindrija, susjeda Đilasovih, čija je kuća do urušene, i sama je bila šokirana. Rekla je da je godinama tražila u Općini Jasenovac otkup stare kuću i dijela zemljišta koje graniči s njezinim, no uvijek joj je odgovarano kako nisu riješena imovinsko-pravna pitanja.

Postoje slični slučajevi

– Htjela sam je samo srušiti kako bih uredila travnjak, no rečeno mi je da se tuđe vlasništvo ne smije dirati – napominje gospođa Radmila. U općinskoj upravi potvrđuju navode dodajući kako u Jasenovcu postoje još deseci takvih kuća u sličnu stanju, koje su napuštene još od Domovinskog rata. Dodaju da čine sve što je moguće u zakonskim okvirima jer takvi zapušteni objekti ne samo što su opasnost nego i narušavaju izgled mjesta. Nakon obilaska komunalnog redara ponudili su obitelji Đilas pomoći u ponovnom ostakljivanju zidne plohe, a čeka ih i uklanjanje ostataka urušene kuće.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije