Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Slučaj silovanja
Povratak na članak

'Šokirani smo činom, ali identitet osumnjičenih ne treba objaviti'

Zbog bolovanja prozivanog suca Markovića jučer je odgođen početak suđenja monstrumu s Paga, kojem za 4 teška ubojstva u pokušaju treba suditi baš on

Komentari 15

GR
gragakarlovac
14:17 17.10.2019.

maloljetnici silovali djevojčicu, ima 15 godina. Nije prošlo niti godinu dana od kada je onaj monstruma iz Zagreba, star 17 godina, sa 150 uboda zaklao drugog maloljetnika. kakvo je ovo društvo?

VL
AG
Agricola
14:01 17.10.2019.

Jak vam je izvor iz istrage koji kaže da se slike djele od jutros a ja ih vidio još prekjučer. Naravno, neću reći o kome je riječ jer je to kazneno djelo, ali ću svakako reći da niti jedan nijedan nije iz Zadra, pa bi bilo dobro da prestanete olajavati naš grad i prikazivati ga gradom slučajem, a sve samo zato jer komunisti ovdje na izborima nikad nisu i nikad neće pobjediti. Pokušajte malo promjeniti priču pa napravite grad slučaj od Rijeke, jer samo u Rijeci i Tuzli komunisti su na vlasti još od 1945. godine.

VL
LA
larala
08:18 18.10.2019.

da, treba istražiti i kazniti osobu koja je dopustila da javnost sazna kako je u ovoj zemlji za silovanje kriva žrtva a, ne nasilnici, mamini i tatini sinčići . stvarno je strahota da se sazna ime tih silovatelja koji su toj djevojčici uništili život jer ipak su oni krasni dečki vjerojatno iz uglednih obitelji koji ne bi ni mrava zgazili u očima svojim divnih roditelja, njihov ugled ne smije biti ukaljan.

VL
JD
john.drum.501
14:26 17.10.2019.

Ne bih komentirao jer je Večernji list poznat po lažima, senzacilizmu, neprovjerenim inforamacijama... A biloih je na stotine. Istina da bi zakon trebao biti stroži, ali pitanje je da li je ovdje bilo uz pristanak ili nije? To nee možemo niti bi smjeli znati budući da se radi o malotljetnicima i zatvorenoj istrazi. Nije uvijek sve kako piše. Ali zanimljivo da nikoga nije briga ako se zatvore nevini. Na takve fore ste birali i Mesića isto ga je Večernji "kovao u zvijezde", a danas?

VL
Avatar NenadNikolicZagreb
NenadNikolicZagreb
14:02 17.10.2019.

Vjerojatno A, P, V

VL
DU
Deleted user
14:02 17.10.2019.

Ne bih htio nikoga braniti - samo znajte, to će vam reći i suci i odvjetnici - da nema prljavijih epizoda od rastava i silovanja. U slučaju silovanja - preko 2/3 prijava se odbaci u startu, ne zbog pravosudne aljkavosti ili macho stava, nego nema pravno valjanih kriterija da je silovanje doista i izvršeno odnosno nerijetko se radi o osvetničkom naknadnom činu itd. itd. A da se ne govori što bi bilo kod nas da se inkriminira seks bez pristanka, na što bi to kasnije ličilo. Imate slučaj ginekologinje iz jednog velikog hrv. grada koja je završila na sudu, prijavljena, a radilo se o tome da jedna novinarka izričito od nje tražila "potvrdu da je silovana". Na što joj liječnica rekla da za to ide crveni protokol i policija, što je ova rezolutno odbila - i kasnije tužila liječnicu!? Ukratko, to su višeslojna zbivanja, 50 nijansi sive kako bi se pomodno reklo - ne ide to pod klasične kriterije primjene sile itd. itd. - nego se tu pakira, nadoda, akter(i) pijani i tome slično. Jasno, ovo je na volej kojekakvim organizacijama koje "cucaju" 1 mil eura dnevno iz hrv. proračuna da sad mogu krenuti u vrisku po medijima - jer bez njih... Bi bilo isto, ali bi imali novca u proračunu za pametnije svrhe!

VL
SA
sargu123
13:56 17.10.2019.

Jesu li iz naselja čije ime počinje slovom "A" ?

VL
MA
marina58
13:59 17.10.2019.

U redu je da ne objavljuju imena maloljetnika dok traje istraga, ali oni ne objavljuju niti imena punoljetnih kretena koji ubijaju ljude vozeći aute ili brodove, ali zato nekog tko se popiša na Tuđmanov spomenik ili premijeru upadne u riječ dok ovaj na rivi drži monolog, odmah pod punim imenom i prezimenom privode.

VL
MA
marina58
14:17 17.10.2019.

Nisam pročitala osvrt i kritiku Željke Markić i njene ekipe na ove gnjusobe što se događaju u 98% katoličkoj Hrvatskoj. Niti iz crkve nema nikakvih komentara, uopćenih barem, ako se ne žele referirati na konkretne slučajeve, iako znaju oni kritizirati i vrlo konkretno kad im to odgovara. I jedni i drugi brane život od začeća, ali kad je život ostvaren, onda im više nije stalo. A o braniteljima da i ne govorim. Ta grupacija Hrvata katolika koja inače o svemu ima mišljenje i postavlja se kao vrhovni autoritet po pitanju etike i morala braneći hrvatske katoličke vrijednosti, birajući čak i filmove i kazališne predstave koje se ne smiju gledati da se ne povrijedi čudoređe svekolikog pučanstva, sada šuti. Od njih niti slova. Što nam govori da ili se s takvim postupanjem prema ženama ili slabijima općenito slažu, ili što je, vjerujem ipak vjerojatnije, nisu zainteresirani jer tu ne vide nikakvu potencijalnu niti opasnost niti korist za vlastite interese. A kad je tako onda čemu trud, nije to vrijedno odlaska iz kafića ili kladionice, a kamoli postavljanja šatora i teglenja plinskih boca.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.