Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HVAR

Šokantan prizor kod Starog Grada: Na smetlištu pronađeni lijesovi s posmrtnim ostacima

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
04.03.2017.
u 17:23

Policija će utvrditi je li u pitanju samo propust ili o namjeri.

Na deponiju otpada Dolci u Starom Gradu na Hvaru pronađeni su ostaci nekoliko mrtvačkih sanduka i u njima raspadnuti dijelovi ljudskih tijela! Informaciju o morbidnom pronalasku policija je dobila anonimno, u petak oko 17 sati.

Otišli su na mjesto događaja, osigurali ga i o pronalasku sanduka s ljudskim ostacima izvijestili sanitarnu inspekciju i državno odvjetništvo. Ljudski ostatke je pogrebno poduzeće u mrtvačkim kolima prebacilo u splitski KBC na odjel patologije gdje će se utvrditi točan broj osoba i kome su pripadali.

Neslužbeno doznajemo kako su i lijesovi bili potpuno raspadnuti, drveni dio bio je potpuno truo, ostaci su samo dijelovi limenih uložaka, u kojima je bilo i dijelova ljudskih tijela. O točnom broju još se ne zna, ali vjerojatno je riječ o tri-četiri sanduka i vjerojatno jednako toliko i ljudskih ostataka. Na Hvaru se priča o jezivom otkriću proširila poput munje. Navodno je jedna otočanka unajmila radnike da joj očiste grobnicu, a kako su to napravili jasno je iz svega što se dogodilo.

Policija će utvrditi je li u pitanju samo propust ili o namjeri. Doznajemo kako je kriminalističko istraživanje u toku i policija još utvrđuje je li iam elemenata kaznenog djela. Neslužbeno, sumnjivca imaju.

>> 'U jami Križnjača u Zagori posmrtni ostaci žrtve partizanskog zločina iz 1944.'

>> Ostaci trupala gotovo 800 beba pronađeni u kanalizaciji crkvenog utočišta

Komentara 7

US
uskook
17:33 04.03.2017.

Svakako kazniti kako odgovorne osobe tako i izvođače radova-počinitelje i to debelo.

IS
Iszrian
17:55 04.03.2017.

Indikator drustva je i nacin na koji se ono ophodi s mrtvima.

DU
Deleted user
18:57 04.03.2017.

jedno od groblja je počinitelj, netko nije platio račun za najam groba i netko na grobskom polozaju je odlučio deložirat i baciti ih na smeče

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije