Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JOŠ JEDNA

Šogorica Tonyja Blaira prešla na islam nakon prosvjetljenja

šogorica  blair
VL
Autor
Hrvoje Dečak
25.10.2010.
u 15:45

Nakon mnogo neposrednih kontakata s arapskim svijetom i života i rada u Iranu, Lauren Booth je izjavila da je odlučila prijeći na islam nakon što je osjetila prosvjetljenje u Qomu.

Britanska TV-novinarka, 43-godišnja Lauren Booth, poznata i kao polusestra supruge Tonyja Blaira, prešla je na islam za posjeta svetištu u Qomu u Iranu, javljaju svjetski mediji. Podsjetimo, i sam Blair prije nekoliko je godina prešao s anglikanske vjere na katoličanstvo, na što ga je potaknula upravo supruga Cherie, katolkinja, ali poduži je i popis zapadnih uglednika koji su prešli upravo na islam.

Lauren Booth je i poznata mirovna aktivistica, ali i međunarodna mirovna izaslanica za Bliski istok. Njezino je ime obišlo svijet kad je 2008. zapela u Gazi jer joj Izrael nije dopustio da napusti palestinski teritorij, kamo je došla u velikoj prosvjednoj misiji brodom.

Nakon mnogo neposrednih kontakata s arapskim svijetom i života i rada u Iranu, Lauren Booth je izjavila da je odlučila prijeći na islam nakon što je osjetila prosvjetljenje u Qomu.

– Doživjela sam “šut duhovnog morfija”: apsolutno blaženstvo i radost – slikovito je opisala svoje iskustvo.

– Tako sada ne jedem svinjetinu, ali čitam Kur’an svaki dan – zaključila je.

Ključne riječi

Komentara 202

OB
-obrisani-
00:01 26.10.2010.

Ovdje se ljepše vidi Ahmina supruga moderno izdanje Iranke ali po Kirinom ona ne predstavlja Iran nego Venecuelu ili Albaniju možda? http://www.jutarnji.hr/dvije-prve-dame--dva-razlicita-lica-rezima-u-iranu-i-jordanu-/356102/

OB
-obrisani-
01:00 26.10.2010.

Mi smo Admini Info i ja.. Ujutro vas sve obrišemo-a i sebe naravno..

OB
-obrisani-
19:09 25.10.2010.

18:46h obeIix je napisao/la: Steta samo ako burku stavi... Zenska izgleda ko grom _____________________________ Je\'l se ti to šališ ? Lauren Booth reverts LIVE at the GPU http://www.youtube.com/watch?v=DgXedDnVbBs

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije