Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JAVNOST TRAŽI KRIVCE

Socijalni radnici iz Nove Gradiške na udaru: Policija provjerava desetke prijetećih mailova

Foto: PIXSELL
1/3
07.04.2021.
u 16:41

Malena Nikoll koja je na Uskrs podlegla teškim ozljedama u Klinici za dječje bolesti u Klaićevoj ulici u Zagrebu bit će pokopana sutra (četvrtak) u 13 sati na gradskom groblju u Novoj Gradiški

Policija je zaprimila dojavu o nekoliko desetaka elektroničkih poruka pristiglih na mail u kojima se komentira rad djelatnika Centra za socijalnu skrb u Novoj Gradiški, a nekoliko ih je usmjereno i prema bivšem ravnatelju.

Prijetnje su povezane sa slučajem dvoipolgodišnje djevojčice iz Nove Gradiške koja je preminula od posljedica zlostavljanja i premlaćivanja, za što dio javnosti okrivljuje i socijalne radnike.

Iz Zavoda za socijalni rad i samog Centra u utorak su izvijestili o velikom broju mailova i telefonskih poziva upućenih socijalnim radnicima u kojima im se prijeti i ugrožava njihova sigurnost. Sve je začinjeno uznemirujućim grafitom "Ubojice!", što je uz poruke mržnje s društvenih mreža doživljeno kao poziv na linč.  

- Utvrđujemo postoje li elementi prekršaja ili kaznenog djela prema kojem se postupa prema službenoj dužnosti. Provesti ćemo izvide i ukoliko bude potrebe postupat će se prema kaznenom djelu prijetnje - rekao je Damir Brezić, policijski službenik za odnose s javnošću u PU brodsko-posavskoj.

Malena Nikoll koja je na Uskrs podlegla teškim ozljedama u Klinici za dječje bolesti u Klaićevoj ulici u Zagrebu bit će pokopana sutra (četvrtak) u 13 sati na gradskom groblju u Novoj Gradiški. Podsjetimo, njezini su roditelji osumnjičeni za više kaznenih djela na štetu djeteta, a nezina majka i za nanošenje teške tjelesne ozljede sa smrtnom posljedicom, za što je predviđena kazna od tri do 15 godina zatvora.

Komentara 7

OB
obican
17:31 07.04.2021.

Nije u redu prijetiti socijalnim radnicima. Ali TKO je doveo do toga? Sad policija provjerava desetke mailova, a gdje su bili prije? Ah, da, nitko im nije uputio pravovaljanu prijavu sa 20 kn biljega. Umjesto da "odgovorni" priznaju gresku u sustavu, odjednom se skrece tema. Lazovi, lazovcine koji stite svoje fotelje. Dijete ubijeno, ali sve po zakonu, sve institucije su radile po zakonu. Stid vas i sram bilo Stoko Krupnog Zuba

CO
Cobra_
17:11 07.04.2021.

A hoće li socijalni radnici odgovarati pred zakonom za svoje greške?

SL
slavenZadravec
19:43 07.04.2021.

Mantra iz crkve i crkvenih krugova je kako je djetetu mjesto uz oca i majku i kako se normalna obitelj sastoji od oca, majke i djece. To je utjecalo na zakonodavstvo, ali i na stavove građana uključujući socijalne radnike.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije