Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ubojstvo

Pravnik je i dalje u teškom stanju nakon operacije, u Đakovu proglašen Dan žalosti

Pucnjava u Đakovu
Foto: Davor Javorović/PIXSELL, 24 sata, Screenshot/Dnevnik.hr
1/7
10.07.2019.
u 14:27

Teško ozlijeđeni pravnik đakovačkog Centra za socijalnu skrb Ivan Pavić nakon operacije u osječkom Kliničkom bolničkom centru (KBC) i dalje je u teškom stanju, izvijestilo je ravnateljstvo KBC-a

Zbog ubojstva dugogodišnje socijalne radnice Centra za socijalnu skrb u Đakovu Blaženke Poplašen, gradonačelnik je donio odluku da se četvrtak, 11. srpnja u Đakovu proglasi Danom žalosti.

Toga dana Blaženka Poplašen bit će pokopana u 16 sati na mjesnome groblju u Selcima Đakovačkim.

U Centru za socijalnu skrb u Đakovu djelatnici danas nisu došli na posao, a radila je samo nužna služba za hitne intervencije. Tako će biti i sutra.

Ravnateljica đakovačkog Centra za socijalnu skrb Dubravka Petrović još ne može vjerovati što se jučer dogodilo u ustanovi na čijem je čelu, a prema njezinim riječima, svi su djelatnici još u šoku zbog ubojstva kolegice te očekuju da im njihovo ministarstvo pošalje stručni tim za psihološku pomoć. Zbog jučerašnje tragedije, kaže, ima dojam da je u centru "cijeli sustav nekako zastao".

– Na izmaku sam snaga, dvije kolegice i ja jedine smo danas došle na posao. Blaženka je radila kod nas 20-ak godina i nikad nije bilo ovakvih situacija da bi se takav zločin dogodio. Mi smo preneraženi svi, svi smo u komi, još uvijek se naš kolega bori za život. Ne znamo uopće ništa. Idući tjedan dobit ćemo tim za krizne intervencije da se pokušamo malo složiti – kazala nam je Dubravka Petrović.

– Kolegica mu je bila skrbnica, sve su naše stranke takve kakve jesu, mi smo već naviknuli na to, no da bi tako nešto napravio, nismo očekivali. U trenutku pucnjave netko je počeo vrištati ''netko puca, netko puca''. Svi smo se strčali u hodnik, zvali policiju. Svi smo još u šoku – dodala je ona.

VIDEO Brat osumnjičenog ubojice

Kaže kako se ne zna je li ubojica pokušao razgovarati sa socijalnom radnicom ili je odmah pucao.

– Što se zapravo dogodilo teško je nagađati, ne znamo što je bilo i kako je bilo. Dogodio se stravičan čin i želim samo da se nikad nikome više tako nešto ne dogodi – kazala nam je ona.

Inače, socijalni radnici preko društvenih mreža dogovorili su da danas na posao dođu u crnini, a svi oni koji mogu, doći će pred Ministarstvo u 12.10 sati, u vrijeme kada se jučer dogodila pucnjava, kako bi upozorili na težak položaj u kojem se nalaze, piše HRT.

Ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nada Murganić, neslužbeno se doznaje, uputila je svim centrima u državi naputak po kojem sljedeća dva dana ne moraju raditi sa strankama te ne moraju svi doći na posao, bit će dovoljno da organiziraju dežurstvo.

Teško ozlijeđeni pravnik đakovačkog Centra za socijalnu skrb Ivan Pavić nakon operacije u osječkom Kliničkom bolničkom centru (KBC) i dalje je u teškom stanju, izvijestilo je ravnateljstvo KBC-a.

 

Podsjetimo, Andrija D. (60) jučer je ušetao u Centar za socijalnu skrb u Đakovu i prvo je pucao u socijalnu radnicu Blaženku Poplašen (50). Na mjestu ju je ubio, a nakon toga je ranio pravnika Ivana Pavića. Nakon toga dao se u bijeg.

Policija je nešto prije 20.30 objavila kako je napadač pronađen i uhićen. Osumnjičenik je pronađen i uhićen na đakovačkom području, kod ulaza na autocestu, a kako se doznaje, pri uhićenju su iz preventivnih razloga uporabljena sredstva za vezivanje.

Automobil ubijene Blaženke Poplašen i danas stoji pred đakovačkim Centrom.

Komentara 7

DU
Deleted user
10:58 10.07.2019.

Takvi znaju samo tražiti prava, a kad im ih ne daš onda podivljaju, primao pomoć, plaćali mu dio režija, djecu mu othranili, sve na teret države i opet ne valjaju, strašno...A koliko je takvih u Hr., po cijele obitelji cijelii život na socijalnim pomoćima i samo povećavaju članove i onda se još žale da im je teško.

Avatar NenadNikolicZagreb
NenadNikolicZagreb
10:48 10.07.2019.

Tragedija je da je ubio osobu koja mu je bile godinama skrbnikom. Brinula se o njemu i njegovoj obitelji dok su njegova djeca bila maloljetna. Meni je to strašno u ovom slučaju. Postoji informacija da je đakovački centar službeno obavijestio policiju da se ponašanje ubojice promijenilo i postao je agresivniji. Sad je pitanje da li je policija u Đakovu, ako je dobila takvu obavijest, nešto poduzela i što. Jer je do tragedije došlo, a ako je bilo službene obavijesti možda se mogla spriječiti.

PR
PrimoracRi
11:02 10.07.2019.

Ljudi na određenim funkcijama tijekom godina rada počnu gubiti ljudskost i postaju bahati i arogantni,ponajviše o državnim tijelima i institucijama. Ne tvrdim da je bila i dotična gđa. Čovjek se ne odlučuje na takav čin tek tako. Zasigurno ova situacijaa ima i drugu stranu ,no to ne opravdava čin dotičnog i nitko od njenih kolega i kolegica neće reći pozadinu koju sigurno znaju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije