Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nesvakidašnje mjere

Socijalna pomoć? Može, ali neka prvo pometu ulice

'BiH,19.11.10. Mostar,  Jesen, ciscenje grada Photo:Stojan Lasic'
Stole Lasić/Većernji list
19.11.2012.
u 10:25

Predsjednik općine Ljubovija u Srbiji dosjetio se kako stati na kraj porastu zahtjeva za primanje socijalne pomoći

Sve veći zahtjevi za primanjem socijalne pomoći nagnali su predsjednika općine Ljubovija u Srbiji na radikalan potez. Miroslav Mičić odlučio je da će socijalno ugroženima kojima je potrebna pomoć nju i omogućiti, ali samo ako prethodno pometu gradske ulice i parkove. Piše o tome Blic koji navodi da se prema novouvedenom modelu isplate socijalna pomoć isplaćuje radno sposobnim stanovnicima Ljubovije nakon što vlastitim radom u jednom od dva gradska poduzeća odrade iznos pomoći koji im dodijeli Centar za socijalnu skrb.

Dok mnogi građani protiv ovakve mjere negoduju te se protive čišćenju ulica za dnevnicu od 100 kuna, Mičić ''trlja ruke'' jer se broj onih koji podnose zahtjeve za ovaj vid državne pomoći počeo smanjivati.

– Svašta sam doživio, od napada: „Zar ja da ti čistim ulice“ do psovki i kletvi. Vremenom su nove okolnosti prihvaćene i sad korisnici sami traže da rade, a broj zahtjeva za pomoć se smanjio – priznao je Mičić kojem mnogi građani i dalje zamjeraju što ih tjera na obavljanje komunalnih poslova.

– Neću da se slikam, ni da pričam. Sve sam rekla predsjedniku u oči. Neće ni njegovo vječno trajati – ljutio je odbrusila jedna starija gospođa koja je odbila rad u jednom od navedenih poduzeća. S njom se nije složio 50-godišnji Živko Marković koji je ''zasukao rukave'' i prihvatio inicijativu predsjednika općine.

– Što da kažem, odobrili su mi, ali da odradim u javnom poduzeću. Kad ne može bolje, dobro je i ovo. Kriza je, iz ove kože se ne može. Ako kukaš, bit će još gore. Bolje išta nego ništa – posvjedočio je Živko koji sa suprugom živi od 370 kuna socijalne pomoći koju ona dobiva.

>>Sve više građana prima socijalnu pomoć i to im je jedini prihod

Komentara 3

BA
Ban
10:41 19.11.2012.

Tako će biti tj već kod nas s javnim radovima....znaći ljudi su krivi što nema posla i što moraju dobivati crkavicu od socijale pa ih još treba ponižavati kao da oni ne žele raditi da ima posla, pa i da čiste ulice...

PI
PIDOČA
10:46 19.11.2012.

to se kod nas zove javni radovi, počinju u proliće a završavaju na jesen, pita sam njih par koliko šoldi dobiju...oko 2 tisuće kuna +prijevoz ako odbiju, brišu se sa evidnecije nezapaoslenih a što znači i automatski sva prava,

OB
-obrisani-
17:54 19.11.2012.

Dok mnogi građani protiv ovakve mjere negoduju te se protive čišćenju ulica za dnevnicu od 100 kuna, Mičić ''trlja ruke'' jer se broj onih koji podnose zahtjeve za ovaj vid državne pomoći počeo smanjivati. ,, 100kuna???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije