Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 48
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAKNADE
Povratak na članak

Socijalna država opstat će u Njemačkoj, Austriji, Skandinaviji i Beneluksu

Savez njemačkih gradova i općina traži preispitivanje sustava socijalne pomoći

Komentari 17

Avatar Diktatura pederijata
Diktatura pederijata
17:46 31.12.2018.

pa kad pola afrike koja nije nikad nista uplatila niti ce uplatiti a i ipak uziva u socijalnoj drzavi... onda je normalno da se kasa brzo i sigurno prazni i socijalna drzava nestaje. treba li biti prorok za to? cemu cudjenje?

VL
DU
Deleted user
16:16 31.12.2018.

Nijemci nisu budale, Geni kameni su manje važni nego zaustaviti pad nataliteta. Ako nemaš razvoja i proizvodnje namš ni potrošnje, a još manje mirovine. A da o ostalim stvarima da i ne pričamo. Uzeše oni naše gene kamene i još uvijek uzimaju, boli njih briga da li su hrvati podrijeklom kurdi. sutra se zove hajnc.

VL
SA
samoborka
18:31 31.12.2018.

Hrvatska je presocijalna drzava,a ne socijalna. U tome i je problem. Ovdje treba zestoko poticati rad i stvaranje novca,a ne dijeljenje novca kojeg nema svakome tko je "prepametan da bi radio".

VL
NI
Nini istrijan
12:22 02.01.2019.

Socijalne drzave su one koje su bogate i ekonomski jake.Mi niti smo bogati (osim u hvalisanju samih sebe) a kamo li smo ekonomski jaki i tu je ta logocnost uzroka u posljedica. Nas problem i manje vise svih naroda jugoistoka Evrope je da mi povjesno nismo imali vrlo vazne kontinuirane razvojne pravce u prvom redu industrijalizacija koja je u Evropi pocela vec u drugoj polovini XVII stoljeca i to u prvom redu u Engleskoj i NJemackoj. Mi smo nekako cijelo vrijeme preskakali razvoj a to se pokazalo naravno lose pogotovo ako smo poslije II sv. rata imali jedan sistem koji je lutao i ideoloski i politicki i samim tim ekonomskim.Nama je trebao Marshalov plan 1945 godine ali na zalost smo bili jako daleko od toga.No sada se pitamo dali bi nam i on pomogao jer sada smo svoji na svome 25 godina i rezultat u ekonomskom smislu je katastrofalan sto znaci da je nedostatak jedno gkontinuiranog ekonomskog razvoja na duzi rok bio vrlo vazan za stvaranje opcenarodne kulture stvaralackog rada i sloboda.

VL
Avatar Kljusar
Kljusar
06:45 01.01.2019.

kad su kod njiha socijalna primanja veća nego kod nas minimalne plače

VL
JU
juma
20:29 31.12.2018.

Treba omoguciti ljudima da od svog rada zarade za pristojan zivot, a ne socijalnim davanjima iz poreza koji placaju svi, financirati jeftinu radnu snagu za multimilonere. Broj zaposlenih u kategoriji working poor, odnosno onih koji od svoje place ne moguu prezivjeti mjesec u Njemackoj se od 2004 udvostrucio, dakle porastao je 100%, sto je daleko najvise u Europi. Postotak takvih zaposlenika u vecini zemalja se povecava - Austrija je tako na nekih 15% rasta, Francuska na 23%, a Italija na 32%. Do smanjenja je doslo samo u Irskoj i Nizozemskoj i nekim istocnoeuropskim zemljama.

VL
AA
aabbcc
16:58 31.12.2018.

Narod gino da ukine socijalizam a oni bi jos da bude besplatno ovo besplatno ono !

VL
KO
kordunmoj75
01:34 01.01.2019.

Zar ima i toga,da u najvecim kapitalistickim drzava svjeta,ima socijalizma.

VL
ZA
Zapadnjak
17:11 31.12.2018.

Jednom ce visem srednjem sloju, visokoobrazovanim u stem podrucjima, prekipjeti ogromni nepravedni porezi kojima se financiraju "besplatne" stvari i odleprsati u slobodnija trzista gdje ih se manje reketari, u svicarsku, sad, australiju, singapur, uae i slicno... Ustvari, u nekim se zanimanjima ovaj trend vec dogada, ali se njemacka uspijeva skrpati lijecnicima i inzenjerima iz istocne i jugoistocne europe, ali to nece vjecno trajati... Sve u svemu, socijalna drzava je onim najsiromasnijim lijepa dok traje, ali ne traje vjecno... To je razlog zasto je europi toliko stalo do multilateralizma i vec se ponegdje mogu cuti ideje o globalnij konvergenciji poreza na dohodak, dobit i slicno, a takve ideje gura europa jer zbog velike i rastuce socijalne drzave gubi na konkurentnosti...

VL
TO
Toni70
19:31 31.12.2018.

Socijalna država opstat će u Njemačkoj, Austriji, Skandinaviji i Beneluksu, samo do kada ? ASigurno neče jer če polako i sve neprimjetnije se topiti ... Veoma je glupo jadno vjerovanje da netko tko gleda diljem svijeta i Eu susjeda daa da su L(j)udi zadovoljni sa državama ponosni sretni i ginuli bi za nju iako je asocijalna ili diktatirska ili korumpirana još sa socijalnim osječajem jedog bolesnog majmuna ! Tako da ne vjerujem da če jedni vječno glumiti naivčine a ne moraju .... Narvno dok mide i ima potencijala ali čim krene osjetno za sada ide polako i neprimjetno sve više se steže roba - radnika - građanina i diljem naprednih "demonkracija" Narod nije zadovoljan niti sretan ali ne misli i da se zavesti politici zavođenja !!!!

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.