Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tajne službe
Povratak na članak

SOA iz proračuna dobiva više novca nego Vlada i Ustavni sud zajedno

Prisluškivanja i proračun tajnih službi potpuno su izvan kontrole. To tvrde Sanja Sarnavka, aktualna članica Vijeća za građanski nadzor tajnih službi, te bivši član toga Vijeća, Tin Gazivoda.

Komentari 15

Avatar mliniški
mliniški
11:53 02.03.2010.

Pustite struku da radi svoj posao u interesu boljitka za sve nas.Dosta je bilo šlamperaja da su novinari objavljivali službene tajne i time izravno štetili Hrvatskim interesima.Sada su ti stručnjaci naročito potrebni u otkrivanju novih afera u gospodarstvu, a ne da vama podastiru podatke i činjenice koje ih vode u rasčiščavanje zločina.

VL
CI
cicibela
12:51 02.03.2010.

Sad se jasno vidi ko je kome šef u ovoj državi.

VL
BA
baš
13:10 02.03.2010.

Što je ovdje bit? Kao laik nisam uspio shvatiti, moram li biti stručnjak za razumjeti ove retke? Tko tu koga i zašto? Sve je obavijeno velom tajne, ostaje mi jedino zaključiti da se doista radi o manipulacijama Odbora, vijeća, službi... i koga sve ne? U čijem je to interesu? Meni se ne čini da je u mom.

VL
OB
-obrisani-
00:19 02.03.2010.

Esdipi+yugo-komunjyisti+udbasí,...\"sisú informacije\" za svoj boljitak....

VL
Avatar comparator
comparator
09:26 02.03.2010.

Tajne službe bi se trebale pozabaviti zločinima u poraču drugog svijetskog rata koje su činili komunisti i do sada izbjegli pravednu kaznu.Prestravljen sam iskazom jednog preživjelog sudionika \"Križnig puta\" o stahotama koje su učinili partizani i njihovi simpatizeri nad nevinim ljudima.Bilo je tu potkazivanja iz posve osobnih netrpeljivosti iz koristoljublja.Zar Hrvatska ne treba izvući pouku i suočiti sa zabludama masovne histerije i primitivizma propalog sistema i komunističke represije.

VL
MO
momak23
09:40 02.03.2010.

Općepoznato je da prve informacije od tajnih službi dobiva predsjednik države tek onda vlada i premijerka..Mesić da je želio mogao je promijeniti neke stvari u SOI no njemu je očito odgovaralo da zna sve o svemu a da ništa ne poduzima..

VL
OB
-obrisani-
11:50 02.03.2010.

Kada bi država i nacionalni interesi imali ikakve koristi od tih diletanata ne bi ni trebalo pitati za troškove, jer sigurnost je skupa, ali ovako svaka lipa potrošena na njih je previše.

VL
DG
dragan galesic
12:49 02.03.2010.

kad jedno postanu takmaci vlada i presjednik onda će krenuti,a časni ljudi se dogovore za drzavu u kojoj zive,i čiju zastavu prestavljaju,KOMPROMIS,i rad,za narod da ne krene za inkama.

VL
OB
-obrisani-
13:39 02.03.2010.

Svi ovi problemi su manje važni za domoljubne Hrvate. Najvažnije od svega su činjenice da se u EU savez ušlo do 2007 godine i da se nije dalo ni mm mora Slovencima u Piranskome zaljevu..Ipak se ut te uspjehe lakše spava sa 60 milijardi eura duga..

VL
SA
Savjest
15:23 02.03.2010.

Pa logično je da Vlada i Ustavni sud imaju manje budžete od SOA-e, jer je Vlada, koja Vlada Saborom, u sukobu s Ustavnim sudom koji, doduše ima apsolutnu vlast o ukidanju zakona koji nisu u skladu s Ustavom, ali nema nikakva nadzora nad Vladom i Saborom, pa Vlada i Sabormogu vratiti sve što Ustavni sud ukine, a pogotovo se ne može služiti uslugama SOA-e Dakle, SOA je samostalna i najvažnija služba u RH i nemaj drugih službi nad njom! A predsjednik? Le pauvre Président!

VL
MM
Mladen Miletić
19:28 02.03.2010.

SOA ili kako je ono prije bilo (UDB-A ) to je najbitnije tijelo kada to funkcionira nema straha za vlast, pa makar polovica pocrka i od gladi i jadi ! Zato im trerba još duplo više dati i platiti im sigurnu državu...

VL
CA
Capolo
20:08 02.03.2010.

To vam je tako, moraju dobiti nagradu što su Josipoviću pomogli u kampanji. Što je i sam Josipović potvrdio.

VL
ND
natasa_de
09:49 03.03.2010.

Josipovicu je uvijek ili pre rano ili pre kasno kad je u pitanju Hrvatska a ima vremena traziti krivce koji su njemu osobno nastetili. !!!

VL
TO
tomakzg
10:08 03.03.2010.

SOA (UDBA) , tj. produžena ruka bivšeg predsjednika Mesića, a sada novog predsjednika Josipovića, na žalost, ima samo jednu funkciju: kontrolu medija i javnog mišljenja u korist jedne poliičke opcije! Sada su se neke stvari posložile i postale jasnije, tj.. postalo mi je jasno zašto se gosp. Josipovića proglasilo pobjednikom predsjedničkih izbora čak i prije nego što se uopće kandidirao za predsjedničku utrku! Dovoljno je pogledati sa kojim se savjetnicima okružio, od udbaša Perkovića, preko Zrinke Vrabec-Mojzeš, do (doslovno) Četnika Tatalovića! Možda je sada nekima jasno zašto svaka afera koja se veže uz Mesićevo ime traje samo jedan dan! Sjetimo se \"heroine\" Ankice Lepej, koju su digli do nebesa (Majka Tereza je mala beba za nju), kada je otkrila \"tajni\" Tuđmanov račun od \"čak\" 50 000 EUR (toliko Mesić potroši na jedan domjenak sekretara SKOJ-a), pa onda tu istu gospođu poslije vidim u Josipovićevoj kampanji i SDP-ovom stožeru!!!??? Cinici bi rekli: \"sve jasno\"!!! Skandalozno je i nedopustivo da se SOA uključila u kampanju jednog predsjedničkog kandidata, što je i sam priznao gosp. Josipović, a da za to nitko ne odgovara! Gosp. Josipoviću, u kampanji ste pričali o \"svjetlu i tami\", a ovo što se događa, vezano za Vas i oko Vas, nije ništa drugo nego TAMA!!! Na žalost, ostaje ona stara izreka: \"UDBA je naša sudba\"!!! Lijepi pozdrav!

VL
PG
praseca gripa
21:51 03.03.2010.

Eto,zasto nema novaca ni za radnika,ni za seljaka-hranitelja,ni za skolstvo,ni za vojsku,ni za infrastrukturu,nizasto. Pojedose ga lezatori,politicari sadasnji i bivsi koji se ne odricu luksuza ni moci,kojekakve udruge kojima ja ne bih povjerila ni ovce da cuvaju,mudraci i prodavaci magle,varalice,dodvoriceiei provokatori svih boja i profila,tjelohranitelji,zastitari,\"udbasi\"(sveukupan naziv za sve te kojima ne znam ni ime a ni funkciju),znam samo da je svima dobro i da zive ko bik na gmajni. Pojedose ga neradnici,a seljaci-hranitelji moraju napustat kucu i imanje i u Zagrebu ,na cesti traziti ono sto je njihovo,sto im nitko nije smio pojesti. Sad se nema! Pa otud ce se imati? Pogledajte u kakvim se limuzinama vozaju politicari. Pogledajte im garderobu i nakit. Zaletite im se u stan(ako uspijete!). Pogledajte koliko nepotrebnih putovanja i kojekakvih poziranja dnevno obavljaju,a da se ne govori o tovljenju i napijanju na radnom mjestu. S obzirom na sve ovo,ja mislim da je Hrvatska prebogata zemlja,jer ovo ne bi podnijela ni neka daleko veca i bogatija zemlja od nas. Svjedoci smo toga da radnici mjesecima ne dobivaju place,da zive na rubu egzistencije i ocaja,a jeste li dozivjeli da su se politicari ikad dragovoljno odreki bar jedne mjesecne place iako imaju dobre zalihe i u novcima i u salu.Ne bi im se nista dogodilo da cijeli mjesec gladuju. To necete dozivjeti jer oni sve vise putuju prema oblacima,a mi ih motrimo iz zablje perspektive. Da nije pretragicno,bilo bi vrlo smijesno!

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.