Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Najteže na jugu

Snježno nevrijeme u Srbiji, blokirano 10.000 ljudi

Snijeg u Zagrebu
Foto: Igor Soban/PIXSELL
1/2
06.01.2017.
u 18:00

Sva sela na Pešterskoj visoravni, gde živi oko 10.000 ljudi, od jutros su u sniježnoj blokadi. Najveće probleme izaziva mećava koja stvara nanose visine i do četiri metra

Snježno nevrijeme i olujni vjetar izazvali su u petak u Srbiji prometne nesreće s desecima ozlijeđenih i zastoje na autocesti Niš- Beograd, dok je na Pešterskoj visoravni blokirano oko 10.000 ljudi.

Najteža sutuacija je na jugu, jugoistoku i djelomice jugozapadu Srbije, gdje sniježne padaline prati i jak vjetar. Ministrica prometa i građevinarstva Zorana Mihajlović najavila je da će putnički i teretni promet od Niša do Leskovca biti potpuno obustavljeni nakon brojnih sudara i zastoja izazavnih snijegom i jakim vjetrom..

U dva lančana sudara na autocesti kod Niša ozlijeđeno je 25 osoba, među kojima najmanje šestero djece, a veliki zastoji nastali su i zbog snažnog vjetra koji uzrokuje visoke nanose snijega. U prvom lančanom sudaru kod Niša sudjelovalo je 27 vozila, a u drugom je ozlijeđeno troje državljana Bugarske.

Sva sela na Pešterskoj visoravni, gde živi oko 10.000 ljudi, od jutros su u sniježnoj blokadi. Najveće probleme izaziva mećava koja stvara nanose visine i do četiri metra. Brojna sela u tom stočarskom kraju zbog snijega i jakog mraza ostala su bez vode, pa je ugroženo više tisuća goveda i ovaca, javila je Radio-televizija Srbije.

Ministarstvo unutarnjih poslova angažiralo je specijalnu postrojbu, a sektor za izvanredne situacije MUP-a intervenirao je na jugu zemlje najmanje dvadesetak puta, evakuirajući iz automobila u snijegu 22 osobe.

Policija i Auto-moto savez Srbije apeliraju da se, unatoč pravoslavnom Božiću, na put ne kreće bez prijeke potrebe, uz obveznu zimsku opremu i iznimno opreznu vožnju.

Ključne riječi

Komentara 21

Avatar pendreck
pendreck
19:29 06.01.2017.

u kini se prevrnula vreca rize...

DU
Deleted user
18:44 06.01.2017.

boli me ?????

BE
beitsche
19:38 06.01.2017.

Ako ih Vucic bude spasavao bolje za njih da imaju pune pusnice I dovoljno drva. .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije