Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GENOCID U SREBRENICI

Snimke iz zraka: Ovako iz zraka izgleda Memorijalni centar u Srebrenici

Foto: Armin Durgut/PIXSELL
1/2
24.02.2021.
u 17:58

U ožujku 2003. godine izgrađen je Memorijalni cenatar u Potočarima, a otvorio ga je Bill Clinton

Fotoreporter Pixsella Armin Durgut iz zraka je snimio video Memorijalnog centra u Potočarima. 

VIDEO Pogledajte prizore Memorijalnog centra iz zraka

Riječ je o spomenu na žrtve genocida u Srebrenica koji se događao između 13. i 19. srpnja 1995. godine, tijekom rata u Bosni i Hercegovini, u kojemu je ubijeno 8.372 bošnjačkih muškaraca i dječaka s područja enklave Srebrenice, a ubili su ih vojnici Vojske Republike Srpske i specijalne srpske vojne postrojbe Škorpioni.

U ožujku 2003. godine izgrađen je Memorijalni cenatar u Potočarima, a otvorio ga je Bill Clinton.

Komentara 19

XA
xaron
03:07 25.02.2021.

Na najboljem komadu zemlje u okrigu podigli groblke ?

PU
paul-umpe
20:18 24.02.2021.

Srebrnica je politicka platforma SDA i tamo ce jos 100 godina sahranjivati posmrtne ostatke.Napravili su od tragedije cirkus.Nitko ne govori sta je bilo tjednima prije Srebrenice.Pitajte Nasera Orica.

Avatar dobry
dobry
19:34 24.02.2021.

Proputovao sam više od pola planete i bio u kontaktu sa stanovništvom preko 40 zemalja svijeta. Na upit odakle sam i na moj odgovor "from Croatia" (iz Hrvatske), većina njih samo bi slegla ramenima i izustila-OK. Ali, kada bih dodao "former Yugoslavia", automatski bi na to reagirali riječima "War criminal Milosevic i Serbs murderers, Bosnia genocide (ratni zločinac Milošević i Srbi, genocid u Bosni)..." Tijekom razgovora o svemu i svačemu, na moj upit između ostalog što znaju o Jasenovcu i zbivanjima tijekom II Svj. rata, 99% njih nikada nije čulo za Jasenovac, ali 80tak % njih ZNA za Srebrenicu i genocid i 40tak % je čulo za Vukovar. Srbi su postali novo mjerilo, parametar i konstanta za genocid, ratne zločine, masovna silovanja, razbojništvo, pljačku, okrutnost, nepoštivanje običaja i prava rata...NA GLOBALNOJ RAZINI! Samo govoriti istinu o njima, jer istina je glogov kolac velikosrpskoj fašističkoj politici.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije