Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POTICAO NA NASILJE

Snimka vjeroučitelja koji je širio mržnju i pozivao na ubojstva za Optužno vijeće nije vjerodostojan dokaz

Krešimir Bagarić
Foto: Facebook
1/3
22.05.2020.
u 18:40

Krenula je istraga tijekom koje su ispitali učenike koji su bili nazočni na satu i koji su htjeli svjedočiti. Dio roditelja, naime, protivio se ispitivanju svoje djece. Optužnica je podignuta tek u rujnu 2019., a obrana je tražila izdvajanje nezakonitih dokaza.

U studenom 2017. godine vjeroučitelj Krešimir Bagarić je na satu vjeronauka u jednom od osmih razreda OŠ Matije Gupca u Zagreb objasnio kako se trebala provesti 'Oluja'. 

- Mi smo budale, trebali smo pustiti dva koridora. Jedan do Zagreba, a drugi do Rijeke. Pa kad im ponabijaju glave na kolac, onda da uđemo. Tako je trebalo biti finoj gospodi zagrebačkoj koja misli da Hrvatska završava u Karlovcu. Debili i kreteni. Kratkovidni - rekao je učenicima.

Naime, snimka je nastala nedugo nakon presude Slobodanu Praljku u Haagu.Bagarić je djeci rekao i koga bi u Hrvatskoj trebalo ubiti.

- Za ovo bi trebalo objesiti dva bivša predsjednika i jednu bivšu ministricu vanjskih poslova, ali odmah. Po kratkom postupku. Čovjek je otvorio predsjednički sef i transkripte je dao. Prokleto ti do sedmog koljena bilo, izdajniče. Prljavi, smrdljivi izdajniče. Nikad mira ne imao - rekao je vjeroučitelj na nastavi, piše 24sata

Vjeroučitelj je krajem 2017. završio u istražnom zatvoru na nekoliko dana, a tužiteljstvo ga je osumnjičilo da je javno poticao na nasilje i mržnju za što je Kaznenim zakonom propisana kazna do tri godine zatvora.

Krenula je istraga tijekom koje su ispitali učenike koji su bili nazočni na satu i koji su htjeli svjedočiti. Dio roditelja, naime, protivio se ispitivanju svoje djece. Optužnica je podignuta tek u rujnu 2019., a obrana je tražila izdvajanje nezakonitih dokaza. 

- Analizirajući dokaze na kojima se temelji optužnica, utvrđeno je da je snimka  pribavljena na nezakonit način, odnosno nije niti utvrđeno da li se radi o vjerodostojnoj snimci sa sata vjeronauka, nastave održane u inkriminirano vrijeme u OŠ Matije Gupca. Ako se radi o snimci kako navodi optužba koja je sačinjena u inkriminirano vrijeme u školi Matije tijekom održavanja nastave vjeronauka, okrivljeni nije bio upoznat s činjenicom da se razgovor snima, pa samim time postoji osnovana sumnja da je snimka pribavljena kaznenim djelom neovlaštenog zvučnog snimanja i prisluškivanja - obrazložilo je optužno vijeće.

 

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar Anemija_talasemijaEU-bekrija
Anemija_talasemijaEU-bekrija
10:34 23.05.2020.

Prije ce njega osudit nego Vukovarske silovatelje ,neko ima vremena djecu ispitivat ,a Vukovarom setaju ubojice silovatelji , da je djeci pricao protiv Hrvatske bio bi nagraden , e za koga sam ja ginuo i gdje sam zivio 42 godine tocno me sramota ,dode mi da ni ne saljem djecu u dopunsku skolu Hrvatskog

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije