Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 110
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ugrožena životinja

Snimka rijetko viđenog stanovnika Jadrana sve je oduševila

more
Sanjin Strukic/PIXSELL/Ilustracija
24.07.2019.
u 18:24

Dok plivaju pokraj Šibenika često budu u pratnji manjih orada,

Podvodni.hr objavio je snimku s podvodne kamere u Martinskoj nasuprot Šibenika. Na snimci se vidi glavata želva, vrsta morske kornjače koja može doseći i do 110 centimetara dužine i težinu do 115 kilograma. 

"Što je novo ispred kamere u Martinskoj?
Prošle godine djelatnici "Ruđera" izbrojali su 7 različitih jedinki glavatih želva koje su posjetile kameru, ove godine ih je za sada ispred kamere prošlo 3. Dok plivaju pokraj Šibenika kornjače često budu u pratnji manjih orada, a za potrebe naše objave priključili su im se i manji zubaci", stoji u objavi ispod snimke na Facebooku Podvodni.hr.

Inače, glavata želva je na svjetskoj listi ugroženih životinja, a najveća njenom opstanku danas je čovjek. Pretjerani izlov, sakupljanje jaja iz gnijezda, gubitak gnjezdišta zbog obalnog razvoja, masovni turizam, zagađenje mora, prodaja oklopa kao suvenira, sve to dodatno ugrožava ove lijepe i zanimljive životinje, piše Slobodna Dalmacija.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije