Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KORUPCIJA

Snimio radnika Vodovoda kako traži mito, a onda dobio prijavu za iznudu

Foto: Provjereno
1/3
16.01.2020.
u 10:32

Nakon što je mladoj obitelji pukla vodovodna cijev, a kvar bio saniran, radnik vinkovačkog vodovoda ponudio je ''rješenje'' potencijalno visokog računa za vodu.

Na vinkovačkom području zbog dotrajale vodovodne mreže i čestih kvarova te pucanja cijevi na teren izlaze radnici Vodovoda. 

Dugo se govorilo o tome kako neki od radnika iznuđuju od korisnika novac u zamjenu za manje račune, no to je sada prvi put zabilježeno na snimci koju će objaviti emisija Provjerenog. 

Nakon što je mladoj obitelji pukla vodovodna cijev, a kvar bio saniran, radnik vinkovačkog vodovoda ponudio je ''rješenje'' za potencijalno visok račun za vodu. 

– Ti da pišeš žalbu, to ti je oko tri i pol hiljade kuna, oni ti mogu skinuti tisuću, a dvije i pol mjesečno da plaćaš, sad ću ja bubnut' 350 kuna dug plus normalnu ratu. A mogu ti ja dati svoju metodu, daš meni tisuću kuna i riješeno sve. Dobro meni, dobro tebi – ponudio je radnik vinkovačkog vodovoda Stanku Miličeviću.

Međutim, Miličević nije imao novac i, kako kaže, ne bi mu ga dao ni da je imao. 

– Ja mogu to zavlačiti dok mali ne očita i neke stvari. Ja sam jutros uzeo od šefa sa stola, on i ne zna, eto toliko ti mi možemo izaći u susret – nastavlja i dodaje: – Nisam ti samo ja, ima njih više, svako bi svoj dio, sve ti je to jasno.

Miličević je cijeli razgovor snimio i pokazao ga poslovođi radnika koji mu je prethodno u SMS poruci priznao kako je upoznat s time. 

– Pokazao sam mu snimku i čovjek nije mogao vjerovati što vidi. Pravnik je isto tako predložio da je sve na meni, bilo što da pokrenem, privatnu tužbu protiv njega, bilo kakav proces da će on odmah dobiti otkaz – priča Miličević. 

Tada se dogodilo nešto neočekivano, Stanko Miličević prijavljen je policiji jer je navodno prijetio da će snimku objaviti u medijima. 

– Ta ista dobro organizirana ekipa koja je od mene pokušala iznudit' novac okrenula je priču na svoju stranu i mene prijavila policiji da sam ja htio iznudit' novac, odnosno da sam primio tisuću kuna – istaknuo je. 

Vinkovački vodovod kazao je za Provjereno kako je protiv njihova zaposlenika u tijeku disciplinski postupak dok je poslovođa svoj SMS opravdavao krivim kontekstom. Sam direktor Vodovoda Ivan Rimac priznao je kako to nije izolirani slučaj i kako radnik u tome nije sam. 

Sanacija puknuća glavne vodovodne cijevi na Donjim Sveticama

Ključne riječi

Komentara 11

SA
samoprovizijaipare
11:35 16.01.2020.

Mi smo odgojeni u društvu koje funkcionira na principu usluga i protuusluga, poznanstava, veza i "pogurati". Zanimljjivo je da se malotko trudi učiniti sustav produktivnijim i bržim, već se razmišlja- "koga imam tamo". Čak i za banalne stvari koje se mogu ostvariti bez većih problema unutar postojećeg sustava. Takvo smo društvo i to se neće brzo promjeniti. Kod nas su svi korumpirani, od portira do direktora, od čistačice do doktora. Svatko ukrade gdje i koliko može.

ZE
Zeus609
10:43 16.01.2020.

Classic hr... Niš novo :)

DJ
DjD
11:37 16.01.2020.

Znam kako je, meni je prošle godine pukla cijev u stanu...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije