Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OPTUŽEN MLAĐAHNI DVOJAC

Snimili kako ga tuku i zlostavljaju, sve objavili na internetu pa sada optuženi za iznudu

Screenshot
29.12.2020.
u 10:00

Dvojac je uhićen zahvaljujući tome što su napad na svoju žrtvu snimali te objavili na društvenim mrežama

Zlostavljanje koje je ljetos postalo viralno, nakon što se snimka tog zlostavljanja pojavila na internetu, sada je završilo optužnicom koju je Općinsko državno odvjetništvo u Splitu podiglo protiv B.K. (19) i jednog 17-godišnjaka. Optuženi su zbog iznude nad jednim mladićem, a sve se događalo 22. kolovoza u Kaštel Štafiliću.

Terete se da su od oštećenika, koji je inače mlađi punoljetnik tražili da im preda 2000 kuna, pri čemu su ga obojica više puta udarali šakama i nogama po tijelu. B.K. je optužen je da je u više navrata ozbiljno prijetio žrtvi tražeći ga da mu donese novac u roku od dva dana. Uplašena žrtva je pristala pa je od svog oca zatražila da 17-godišnjaku umjesto novca preda skuter što je njegov otac i učinio.

>> VIDEO Tukli mladića zbog duga

Prema optužnici, on je 17-godišnjaku 24. kolovoza 2020., nakon sastavljanja kupoprodajnog ugovora, bez naknade predao navedeni skuter.  B.K. je optužen i da je tog dana od oštećenika tražio  i da mu preda  dodatnih 500 kuna. Preplašeni oštećenik dao mu je 300 kuna.

Tužiteljstvo je u optužnici tražilo da se optuženicima produži istražni zatvor u kojem su od uhićenja koncem kolovoza. Istražni zatvor im  je određen zbog opasnosti od ponavljanja djela. No Vijeće Općinskog suda u Splitu je,  optuženicima je ukinulo istražni zatvor te ga je zamijenilo mjerama opreza, a tužiteljstvo se na tu odluku žalilo.

>> VIDEO Iznuđivanje u Kaštel Štafiliću

Inače dvojac je uhićen zahvaljujući tome što su napad na svoju žrtvu snimali te objavili na društvenim mrežama. Kada je priča dospjela u javnost, za sve se zainteresirala i policija koja je na osnovu tih snimki našla nasilnički dvojac.  Prema objavljenoj snimci, B.K. i 17-godišnjak su svoju žrtvu prvo zadirkivali, a zatim su je počeli udarati i rukama i nogama po glavi i tijelu.

Komentara 5

DU
Deleted user
10:16 29.12.2020.

I to još trojica na jednog. Vidjet ćemo kakvu će poruku javnosti poslati sud. Pravdu ili će buduće žrtve morati uzeti zakon u svoje ruke.

VI
ViSteJazavci
10:30 29.12.2020.

Ovima treba dati 30 god zatvora jer su olos

CI
cinbenik
10:38 29.12.2020.

radili su to oni i prije ...Nije moguće da odjednom ,postanu nasilni,.Niti ih škola dovela u normalu,a niti će ovi naši sudovi ... Oni su se proizveli u probleme društva,zahvaljujući institucijama takvog drustva

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije