Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Teško za vidjeti

Snimili dvije bijele psine dronom: Ovome smo prvi puta svjedočili

morski psi
Foto: Screenshot
13.07.2019.
u 11:01

Prema onome što se vidi, čin ova dva predatora bio je najvjerojatnije agresivne prirode, no moguće da je bila riječ i o pozivu na parenje

Neobičnu scenu snimio je dron u oceanu kod Cape Coda u američkoj saveznoj državi Massachusetts.

Na tom području prvi puta je kamerom uhvaćena interakcija dvije velike bijele psine, a istraživači iz organizacije Atlantska zaštita bijele psine snimku njihovog drona objavili su na Twitteru.

Prema onome što se vidi, čin ova dva predatora bio je najvjerojatnije agresivne prirode, no moguće da je bila riječ i o pozivu na parenje.

Na snimci se vidi kako jedan morski pas pliva sam, a onda mu prilazi drugi. Velike bijele psine zajedno su se zavrtjele u krug, a potom jedan od njih odlazi.

– Prema ožiljcima i rana, znamo da velike bijele psine u Cape Codu često grizu jedan drugog. Međutim, dok ovaj video nije snimljen nikada dosad nismo bili svjedoci bilo kakve društvene interakcije. Video prikazuje manjeg morskog psa kako uspostavlja kontakt s većim, a koji potom napušta to područje – pojasnio je Gregory Skomal, voditelj programa i viši znanstvenik u Odjelu za morsko ribarstvo u Massachusettsu.

Komentara 2

Avatar rubinet
rubinet
10:49 15.07.2019.

"Teško za vidjeti?".Teško vidjeti. Što će vam "za"?

Avatar maxist
maxist
18:22 13.07.2019.

po naslovima sudeći mislil sam da su svi samo u HR........

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije