Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U zadarskoj luci

Snimila kamion kako ispušta nepoznatu tekućinu u more, tvrtka kaže da je riječ o otopljenom ledu

luka Gaženica
Foto: Dino Stanin/Pixsell
29.06.2019.
u 12:51

Zadranka je tvrtu Mardešić optužila da u more ispuštaju 'uljenu prljavu vodu od konzerviranih riba', no vlasnici tvrde da je riječ o otopljenom ledu

Jedna je Zadranka snimila kamion tvornice za preradu ribe Mardešić iz Sali na Dugom otoku kako ispušta nepoznatu tekućinu direktno u more, na trajektnom pristaništu u zadarskoj luci Gaženica, piše morski.hr.

Dogodilo se to jučer oko 13.30 sati.

– Ispuštanje masne uljene prljave vode od konzerviranih riba u Jadransko more i uništavanje naše nove rive nanošenjem masnih fleka. Bez srama, Usred bijela dana. Legalno? Sram vas bilo Mardešić d.o.o. – napisala je Zadranka na Facebooku.

Jedan od vlasnika tvrtke Pavle Paunović rekao je da nije riječ o ulju nego o otopljenom ledu.

– To nije nikakva prljava voda, masnoća, ni ulje nego led. Led koji se otopio, mi tu moramo ispustiti prije nego kamion uđe u trajekt. Ne postoji nikakva dozvola za ispuštanje. Ako nađu tragove ulja, teretite nas se slobodno. Nemate to gdje ispustiti nego u more. To su novi kamioni, a ako u luci ima kakvih tragova ulja, to može biti od tisuću drugih razloga – rekao je Paunović.

Dodao je potom kako je vozač pitao komunalnog redara može li to napraviti, a ovaj mu je dozvolio.

– Ma tko će njemu ili bilo kome dati dozvolu da ispušta ikakvu tekućinu u more? Što se nas tiče, to je laž – rekao je pak Nino Kovačević, viši referent iz zadarskog komunalnog redarstva.

Ključne riječi

Komentara 1

SK
Skviki
14:44 29.06.2019.

Ako je samo otopljani led, onda su mogli jednostavno ispustiti u zemlju na kojoj je njihov pogon. Zalili bi travu a i uptedili bi novce kojom plačaju vodu za zaljevanje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije