Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
politički triler

Snimali sastanak Todorića i vrha Vlade

Foto: Robert Anic/PIXSELL
29.08.2018.
u 08:24

Nevjerojatno je koliko si suradnici u Vladi nisu vjerovali, Plenkovića čeka knjiga M. Dalić

Slučaj Agrokor iz gospodarskog problema koji je prijetio bankrotom najvećeg hrvatskog koncerna prometnuo se u prvorazredni političko-špijunsko-politikantski, a možda i kriminalni triler koji se može podvesti pod egidu prijevare, laži i audiovrpce.

Sudionici povijesne priče

Aspekte eventualnih kaznenih djela prepustimo DORH-u, pozabavimo se sada isključivo političko-špijunsko-politikantskim krakom ove kompleksne priče. Posljednji broj Nacionala donosi priču o tome kako je najmanje troje sudionika prvog sastanaka Ivice Todorića s predstavnicima Vlade – na kojem su bili premijer Plenković, bivša potpredsjednica Vlade Martina Dalić, ministar financija Zdravko Marić, tada šef Sabora Božo Petrov te Ivica Todorić i Ivan Crnjac – snimalo taj sastanak.

Taj nevjerojatan podatak dodatno potvrđuje koliko suradnici u Vladi nisu imali povjerenja jedni u druge, ali vjerojatno nisu ni mogli slutiti da će neke od njih slom Agrokora koštati ministarske karijere, da će postati meta Uskoka i DORH-a, a u najmanju ruku Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa.

Svi spomenuti političari dovoljno su iskusni da su lako mogli zaključiti da su sudionici povijesne priče, ali da je troje aktera snimalo sastanak, zaista čudi. Te snimke posebnu važnost dobivaju post festum kada se propitkuje tko je i kada bio na sastancima, je li ministar Marić bio dvaput, kako je rekao Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa, ili znatno više puta...

No, još veća priča krije se u tome što je Agrokor doveo do razdora među nekad najbližim suradnicima i ključnim akterima u spašavanju tog koncerna. Odlaskom, odnosno smjenom Martine Dalić premijer Plenković dobio je, sve se čini, jednu od ozbiljnijih suparnica koja će učiniti sve da sa sebe skine stigmu vještice koja je zakuhala priču s Agrokorom.

Sve razočaraniji je i ministar Marić čiji nam suradnici prenose da se osjeća iskorištenim jer ga se cijelo vrijeme koristilo kao metu premda se mogao odmah izuzeti iz slučaja Agrokor. Ove snimke tim više idu u prilog njegovim promišljanjima jer, pokazalo se naknadno, Most ga otpočetka nije htio na tim sastancima, međutim HDZ-ov dio Vlade to mu odmah na početku nije prenio.

Sve se više osipaju

A sad se ispostavlja i da je sve snimljeno. Nepovjerenje koje je počelo tajnim snimanjem sastanka pretvara se u razdore među nekad bliskim suradnicima, a Plenkovićeva jezgra sve se više osipa. Neprijatelja sada dobiva i u vlastitim redovima. U rujnu se očekuje knjiga Martine Dalić u kojoj će ona ispričati svoju istinu o Agrokoru, ali i opisati Plenkovićevu ulogu jer je u sve, kažu izvori bliski Martini Dalić, bio potpuno upućen.

– Mislili su da će se spasiti kada spale vješticu na trgu, ali onaj trenutak kada je Plenković pomislio da može sebe odvojiti od Martine Dalić bio mu je velika pogreška – rekli su za Večernji list neki dan izvori bliski Martini Dalić.

>> Pogledajte video razgovora s Bojanom Glavaševićem

Komentara 122

JA
Jania
09:17 29.08.2018.

Provorazredni triler samo za medijske plaćenike. I još navodi udbaški Nacional kao vjerodostojan izvor informacija.

CM
carlo.maldini.96
09:14 29.08.2018.

Ovo samo ide u prilog Plenkoviću jer da e bilo ičeg protuzakonitog odavno bi Todorić i Petrov pustili te snimke u javnost.

DU
Deleted user
09:09 29.08.2018.

Ispada da ova vlada mora biti kaznjena jer je spasila Agrokor i tisuće radnih mjesta,nekoliko ključnih dobavljača i u konacnosti i turističku sezonu. Ova vlada je uspješna vlada i zato je treba rusitii i nervoza je sve veća.Inace ovo je clanak o ničemu i vise govori o onome tko pise nego sto pise.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije