Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MRAČNE DUBINE MORA

Snimali olupinu tankera, a ulovili trenutak kad morski pas postaje plijen

morski pas
Foto: Facebook screenshot
1/2
15.12.2020.
u 10:09

Podvodne kamere ulovile su trenutak kad je kirnja krenula u lov na morskog psa i počela ga jesti.

Morski su psi za mnoga živa stvorenja u moru najgora noćna mora jer mogu biti njihov plijen, no moguće je i nešto sasvim neočekivano. Video iz američke Nacionalne agencija za istraživanje oceana i atmosfere prikazuje trenutak kad morski pas postaje plijen. 

Naime, podvodne kamere agencije snimale su olupinu naftnog tankera SS Bloody Marsh koju je tijekom rata potopila njemačka podmornica na dubini od 450 metara, otprilike 130 kilometara od obale Južne Karoline. Ono što nisu očekivali jest prizor nekoliko morskih pasa kako jedu dijelove tijela sabljarke. 

Međutim, tad se pojavilo primjerak kirnje. Riječ je o vrsti koja može narasti i do 2,5 metara dužine. Podvodne kamere ulovile su trenutak kad je kirnja krenula u lov na morskog psa i počela ga jesti. Iz njezinih usta virio je samo rep morskog psa. 

– Ne možeš planirati vidjeti ovakvo nešto, pogotovo ne u oceanu. To je jednostavno sreća. Ako provedeš dovoljno vremena pod vodom i bivaš spreman za nespremno, tad možeš naletjeti na nešto što će ti obuzeti misli – kazao je morski biolog Peter Auster, prenosi Express. 

 

Ključne riječi

Komentara 4

Avatar Prdekan za nastavu
Prdekan za nastavu
13:45 15.12.2020.

Još jedan u nizu očajnih prijevoda. Imate li vi lektora?

AL
alan8
14:51 15.12.2020.

Staro bar par godina

DO
domolub
14:36 15.12.2020.

sve naivmost

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije