Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POLEDICA

Snijeg u Lici usporava promet

snijeg
Dražen Prša/VLM
08.03.2010.
u 09:48

Magla i snježna vijavica na pojedinim prometnicama kroz Liku smanjuju vidljivost. Najviše snijega ima na Zavižanu, gdje je izmjereno 156 centimetara.

Snijeg ponovno pada u Lici i stvara poteškoće u prometu. Zbog niskih temperatura, na cestama se stvara ledena kora, što uzrokuje poledicu, osobito na mostovima, nadvožnjacima i vijaduktima.

Magla i snježna vijavica na pojedinim prometnicama smanjuju vidljivost. Najviše snijega ima na Zavižanu, gdje je izmjereno 156 cm, potom na Plitvičkim jezerima 45, Gospiću 12, Otočcu 4 te Udbini 8 cm. Na svim ličkim prometnicama vozi se usporeno.  

Zbog zimskih uvjeta, zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu na županijskim cestama na području Gornjeg Jelenja, u zaleđu Novog Vinodolskog te u Lici na D 506 Dobroselo - Mazin i D 42 Josipdol - Poljanak.
 
Zbog bure, dionica autoceste A1 između čvorova Sveti Rok i Maslenica te državna cesta D54 Maslenica-Zaton Obrovački zatvorene su za sav promet. Obilazak je državnim cestama preko Gračaca, Obrovca i Karina (D 50 i D 27).

Krčkim i Paškim mostom te na A7 Orehovica - Sv. Kuzam zabrana je prometovanja za I. skupinu vozila: autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle, Jadranskom magistralom (D 8) od Bakra do Senja i od Karlobaga do Svete Marije Magdalene za I. i II. skupinu, što dodatno uključuje i vozila s natkrivenim tovarnim prostorom, a dionicom Senj - Karlobag prometuju samo osobna vozila.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije