Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Debeli' minus

Dalmatinska zagora: Snijeg otežava promet u zaleđu Splita

snijeg, zagora
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
1/12
28.01.2014.
u 08:36

U 7 sati ujutro najhladniji je bio Zavižan sa -9 stupnjeva, a dva stupnja "toplije" bilo je na Bilogori, U Delnicama, Čabru, na Sljemenu i u Udbini.

Snijeg pada u Lici, Gorskom kotaru, u unutrašnjosti Dalmacije te u sjevernoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj, izvještava HAK.

DHMZ za današnji dan prognozira da će u unutrašnjosti povremeno padati snijeg, osobito u Lici i Gorskom kotaru, a u unutrašnjosti Dalmacije te ponegdje na sjevernom Jadranu snijeg i kiša. Na srednjem i južnom Jadranu je ponegdje moguća obilnija kiša praćena grmljavinom.

Najhladnije na Zavižanu, najtoplija Palagruža

Očekuju se najviše dnevne temperature od -6 do -1, u unutrašnjosti Dalmacije i ponegdje na sjevernom Jadranu od 0 do 5, a na većem dijelu Jadrana od 5 do 10 stupnjeva Celzijevih. U 7 sati ujutro najhladniji je bio Zavižan sa -9 stupnjeva, a dva stupnja "toplije" bilo je na Bilogori, U Delnicama, Čabru, na Sljemenu i u Udbini. Najviša temperatura je izmjerena na Palagruži, 10 stupnjeva Celzijevih.

Iz HAK-a upozoravaju da je zbog zimskih uvjeta za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama promet zabranjen na autocesti A1 između čvorova Šestanovac i Vrgorac, a samo za osobna vozila otvorena je dionica Jadranske magistrale (D8) od Novog Vinodolskog do Senja. Zbog jakih udara vjetra na dionici Jadranske magistrale (D8) od Bakra do Novog Vinodolskog i od Karlobaga do Svete Marije Magdalene promet je zabranjen za autobuse na kat, motocikle, vozila s kamp prikolicama, dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I.i II.skupinu vozila).

Snijeg i sutra

Na dionici od Senja do Karlobaga promet je zabranjen za I. skupinu vozila – autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle. Jak vjetar puše i na dionicama autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvora Kikovica i tunela Tuhobić i A1 između vijadukta Božići i tunela Sveti Rok, piše HAK.

Meteorolozi za sutra najavljuju pretežito oblačno vrijeme. Na istoku Hrvatske i u unutrašnjosti Dalmacije u prvom dijelu dana će još mjestimice padati snijeg, a na južnom Jadranu kiša. Temperature zraka bit će bez većih promjena.

>>Večernjak pomaže – očistili snijeg ispred OŠ Augusta Šenoe

>>Bandićeva atletska staza očišćena od snijega

Komentara 3

Avatar El Indio
El Indio
09:14 28.01.2014.

Zagrepcanci ce poludit hehehe

ST
special_thing
12:16 28.01.2014.

Ajme meni... Cim je malo zahladilo, cim je malo kise palo i centimetar snijega uzbuna!

VE
vecehe
10:16 28.01.2014.

Moguće je da uskrsne i Elvis.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije