Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KRIZNI STOŽER

Snijeg odvoze van Osijeka, do 16h moraju biti očišćeni vrtići i škole

Snijeg, Osijek (1)
Foto: Marko Mrkonjić/Pixsell
1/6
05.02.2012.
u 11:42

Sve su ceste prohodne, a s naplaćivanjem kazni onima koji ispred svojih domova nisu očistili snijeg krećemo u 7.30 sati u ponedjeljak, najavio je gradonačelnik

Osječka komunalna tvrtka Unikom danas će početi odvoziti snijeg van grada. Tako će u 15 sati djelatnici kamionima stići na Korzo, u Kapucinsku ulicu u samom središtu grada, i tovarili snijeg koji se u toj maloj ulici, kojom ide i tramvaj, nema kamo ukloniti. U Osijeku je, inače, količina oborina dosegla 38 centimetara, a kako bi promet i početak radnog tjedna tekao što normalnije, oformljeni Krizni stožer donio je jučer niz mjera. Prije svega, snijeg ispred svojih institucija moraju danas do 16 sati očistiti djelatnici škola i vrtića .

– Sve su ceste prohodne, a s naplaćivanjem kazni onima koji ispred svojih domova nisu očistili snijeg krećemo u 7.30 sati u ponedjeljak – najavio je gradonačelnik Krešimir Bubalo. Koncesionar čisti i zametene parkinge zbog čega, dok se ne ukloni snijeg, neće biti naplaćivanja parkiranja.

Kako bi sve bile prohodne, strojevi su danas ušli i u ulice koje nisu u prioritetima grada za čišćenje. Snijeg će, prema najavama meteorologa, padati do srijede.

Drava zaleđena do ušća s Dunavom

Rijeka Drava gotovo je u potpunosti zaleđena od ušća u Dunav kod Aljmaša do pješačkog mosta u Osijeku, a debljina leda je oko 40 centimetara, pišu 24sata. Remorkeri ledolomci nisu uspjeli razbiti led i sante usmjeriti prema Dunavu, a zapeli su na 3. kilometru vodnog toka Drave i nemaju gotovo nikakvih šansi doći do Osijeka.

Temperatura Drave je -0,5 stupnjeva i to pogoduje zaleđivanju. U Hrvatskim vodama kažu kako je ovo najteža situacija u zadnjih 27 godina.

Ključne riječi

Komentara 1

OR
orchid
18:27 05.02.2012.

Od jutros je grad odlično očišćen ali ne mogu vjerovati da je snijeg tako brzo padao da im je trebalo dva dana za čišćenje?! Svake godine zadužene za čišćenje nešto iznenadi. Jasno mi je da je Dalmatince sve to iznenadilo ali nas Slavonce???? Očito je gradonačelnik sve probudio!!!???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije