Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zimski uvjeti

Snijeg 'zatvorio' ceste, kamioni ostali odsječeni. Na prometnicama odroni, srušena stabla...

Zima u Gorskom kotaru
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
1/5
16.12.2017.
u 09:21

Zbog zimskih uvjeta zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu, na cestama u Gorskom kotaru, Lici i zadarskom zaleđu.

U Lici i Gorskom kotaru pada snijeg, slab mjestimice u Slavoniji dok su u ostalom dijelu Hrvatske kolnici mokri i skliski od kiše, a vozačima se savjetuje da ne kreću na put bez zimske opreme, izvijestio je u subotu Hrvatski auto klub (HAK). 

Zimski su uvjeti na većini cesta u Gorskom kotaru i Lici, uključujući dionice autocesta A1 između Ogulina i Maslenice, A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i Bosiljeva 2, staru cestu kroz Gorski kotar između Zdihova i Rijeke (DC3) i državnu cestu DC1 između Zagorja i Knina.

Zbog zimskih uvjeta zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu, na cestama u Gorskom kotaru, Lici i zadarskom zaleđu.  Za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama trenutno nema otvorenog cestovnog pravca iz smjera unutrašnjosti prema Dalmaciji i Rijeci ili Istri, i obrnuto.

Na Jadranskoj magistrali između Karlobaga i Svete Marije Magdalene (DC8) zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupinu vozila).Jak vjetar povremeno usporava promet na autocesti A6 Rijeka-Zagreb, između čvora Kikovica i tunela Tuhobić i A1 između Zagvozda i Ravče (vozi se uz ograničenje brzine 60km/h).

Na državnoj cesti DC32 kod mjesta Smrečje zbog klizišta vozi se jednim prometnim trakom naizmjence.

Zbog stabala na kolniku zatvorene su županijske ceste: ŽC4253 (Ćeralije DC69-Drenovac-A.G. Grada Požege), na dionici od Kamenoloma Velika do granice Požeško-slavonske županije.

Zbog srušenih stabala na kolniku na županijskoj cesti ŽC1006 Belovar-Moravče vozi se otežano.

Zbog odrona u Sloveniji za sav promet privremeno je zatvoren granični prijelaz Macelj (Slo - Gruškovje). Na autocesti A2 Zagreb-Macelj vozila se mogu isključiti kod čvora Krapina i voziti obilazno državnom cestom DC1 prema graničnom prijelazu Lupinjak. 

 U prekidu su: katamaranske linije: Jelsa- Bol -Split, Korčula- Hvar -Split te Ubli-Vela Luka-Hvar-Split.

Pogledajte i galeriju snježne idile od prije 12 dana na području Gospića i Varaždina

Zima u Gorskom kotaru
1/14

 

Ključne riječi

Komentara 4

NA
Narcis660
10:46 16.12.2017.

Pa pobobogu ljudi zima je!!!Sta ocekivati u gorskoj Hr ..?Napuhavanje novinarsko polako iritira.Uostalom poznato nam je kako nam sluzbe rade i koliko su svake godine spremni i u pripremi.Nego naoruzajte se opremom i strpljenjem i polako .Sretno nam svima...

MB
Matilda_Beuzeville
12:22 16.12.2017.

Ja sam u osnovi napraviti oko 6-8 tisuća dolara svaki mjesec za slobodne poslove koje radim kod kuće. Za svakoga tko je spreman obaviti jednostavan posao od samo 2 sata do 5 sati dnevno iz dnevne sobe i istovremeno ostvariti dragocjeni prihod ... Tada je 0vo radnaa prilika za vas ... Za više detalja ....... >>>>>>>>>>> www.BuzzCash3.Com

AA
aabbcc
00:27 17.12.2017.

Trebala bi zimi cestarina biti po satu a ne po km.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije