Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vjetar rušio sve

Snažno nevrijeme na sjeveru Grčke: Poginulo šest turista, među njima dvoje djece

nevrijeme u Grčkoj
Foto: REUTERS
1/8
11.07.2019.
u 07:06

Žena i 8-godišnji dječak iz Rumunjske poginuli su kada srušio krov restorana u Nea Plagiji, dok su jedan muškarac i dječak, oboje ruskog državljanstva, poginuli kada se drvo srušilo u blizini hotela u primorskom gradu Potidei

Šest stranih državljana poginulo je, dok je više desetaka osoba ozlijeđeno u velikom nevremenu s olujnim vjetrovima, kišom i tučom koji su u srijedu pogodili sjevernu Grčku, priopćile su lokalne vlasti.

Dvoje starijih čeških državljana poginulo je kada su jaki vjetrovi prevrnuli njihovu putničku prikolicu na Halkidikiju, popularnom turističkom poluotoku u sjevernoj Grčkoj, priopćila je tamošnja policija.

Drugdje u regiji, žena i 8-godišnji dječak iz Rumunjske poginuli su kada srušio krov restorana u Nea Plagiji, dok su jedan muškarac i dječak, oboje ruskog državljanstva, poginuli kada se drvo srušilo u blizini hotela u primorskom gradu Potidei, priopćile su vlasti.

Medicinski centar izvijestio je, pak, kako je kod njih pomoć zatražilo 60 do 70 osoba, ponajviše zbog prijeloma.

Foto: REUTERS

"Ovo je prvi put u mojoj 25-godišnjoj karijeri da sam doživio ovako nešto. Oluja je došla tako naglo i iznenada", kazao je ravnatelj medicinskog centra Athansios Kaltsas za OPEN TV.

Meteorolog Klearxos Marousakis opisao je vremenske uvjete kao "izuzetno neobične" za ovo doba godine.

 

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar dras32
dras32
08:03 11.07.2019.

Oluja nije uopće došla iznenada, dva dana unaprijed i estofex i SWE su izdali upozorenja za moguće ekstremne vremenske pojave i to baš za područje južne Italije, preko južnog Jadrana u Grčku.

Avatar Le-Freak
Le-Freak
07:25 11.07.2019.

Predvidjaju li notorni ljievi katastroficari sada kraj grcke turisticke sezone? Nama bi to nakon takvoga dogadjaja predvidili.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije