Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jak vjetar nosio sve pred sobom

VIDEO Olujno nevrijeme u više županija: Stabla padala po autima, nema struje, u Kutini vjetar odnio krov sa školske dvorane

Nevrijeme u Sisku i Petrinji
Foto: Facebook
1/27
Autori: Danijel Prerad, Hina
01.08.2021.
u 14:02

Na terenu su vatrogasne službe kako bi sanirale štetu i normalizirali promet

Snažno nevrijeme prošlo je sisačkim, petrinjskim i glinskim područjem ostavivši za sebe brojna počupana stabla i štete na objektima. U Petrinji je snažan vjetar oštetio objekte koji su pretrpjeli štetu u prosinačkom potresu. Oštećeno je i krovište crkve Svetog Lovre.

Na terenu su vatrogasne službe kako bi sanirale štetu i normalizirali promet. Štete ima i u Hrvatskoj Kostajnici. Nevrijeme je pogodilo i područje Moslavine. U Kutini je vjetar odnio krov sa školske dvorane srednje škole Tina Ujevića.  Dio Moslavine je bez struje.

Olujno nevrijeme pogodilo je i Požeško-slavonsku, Virovitičko-podravsku i Zagrebačku županiju, a za sobom je ostavilo materijalnu štetu na objektima, srušena stabla i poteškoće u prometu i opskrbi strujom. "Građani dojavljuju da je drveće blokiralo ceste te su popadale strujne bandere. Na terenu su vatrogasci te im je prioritet raskrčivanje cesta od drveća i strujnih bandera", ističe civilna zaštite i dodaje da je u tijeku 20 intervencija.  Županijski centar 112 Zagreb, koji je dobio više dojava ističe da je nevrijeme uzrokovalo materijalnu štetu na objektima, probleme u opskrbi električnom energijom te prekide u prometu zbog stabala i stupova na prometnicama. 

"U mjestima Begovići, Gornja i Donja Pastuša te Tremušnjak došlo je do nestanka struje. U mjestu Gornji Žirovac također ima drveća po cesti te je u tijeku raskrčavanje", dodaje Ravnateljstvo civilne zaštite.  Županijski centar 112 Požega zaprimilo je dojavu o nevremenu koje je napravilo štetu na krovovima kuća, rušilo drveća na prometnice i dovelo do prekida opskrbe električnom energijom zbog čega su žurne službe na terenu.

Virovitički Županijski centar također je zaprimilo dojave da je nevrijeme srušilo nekoliko stabala na prometnice.

Nevrijeme u Sisku i Petrinji
1/9
Ključne riječi

Komentara 9

Avatar Baroudeur
Baroudeur
14:11 01.08.2021.

Iz jedne katastrofe udrugu. Nesretni ljudi u nesretnom kraju!

Avatar TvojUjko
TvojUjko
13:58 01.08.2021.

Od najbjednije Sisacko moslavacke zupanije ce ostati samo granica sa zagrebackom zupanijom

DU
Deleted user
17:30 01.08.2021.

Za zavijerase je to jos jedna podvala u nizu...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije