Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
probudio građane

Snažan potres zatresao Split i okolicu, osjetio se i do Rijeke. 'Pošteno je zatreslo'

30.03.2019.
u 08:48

Prema prvim informacijama, potres se osjetio i u Zagori, i uz obalu i na otocima.

U 3 sata i 8 minuta jak potres osjetio se u velikom dijelu Dalmacije. Prema informacijama naših čitatelja, potres je bio toliko snažan da je brojne stanovnike srednje Dalmacije probudio iz sna.

Prema prvim informacijama, potres se osjetio i u Zagori, i uz obalu i na otocima. EMSC je izvijestio da je magnituda potresa u epicentru bila 4,1 po Richteru.

 

 

Prve procjene govore da je epicentar potresa bio 13 km sjeverozapadno od Sinja i 31 km sjeverno od Splita. Centar 112 zaprimio je mnogobrojne pozive uznemirenih građana. Potres ove jačine mogao je uzrokovati manje štete oko epicentra, javlja Dalmacija Danas

Iako jedni svjedoče kako je trajao kratko, a drugi da je bio dug, svi se slažu da je 'pošteno zatreslo'. Stanovnici Splita, Sinja i okolice redom govore kako ih je potres probudio, a neki  govore da je trešnju pratio i jako neugodan zvuk. Koliko je jako zatreslo pokazuje i to da se potres osjetio i u Rijeci, 242 km udaljenoj od epicentra.

"Probudila sam se oko 10 sekundi prije nego sto sam osjetila epicentricno podrhtavanje. U 3 sati i 8min. Krevet mi se zatresao tri puta sa malim pauzama između, kao i škure i onda se odjednom sve smirilo.Trajao je otprilike 5 sekundi, jer su bila tri podrhtavanja zaredom s malim stotinskim (100-ti dio sekunde) vremenskim razmakom između. Inače živim u Solinu pa se vjerojatno dogodio kasnije nego u Sinju i okolici", javila nam je čitateljica. 

No bilo je i onih koji su u svemu pokušali naći i humora pa su komentirali kako su to 'garant pijančine ispred diska u Sinju upalile vojnu mašineriju'. U Sinju govore kako su prvo osjetili potres i čuli snažnu tutnjavu, a onda oko 20 minuta kasnije opet se čuo jako neugodan zvuk, ali nije bio popraćen podrhtavanjem, javlja 24 sata. 

>>Jeste li osjetili potres? Imate li vi kakvih informacija javite nam se na javi@vecernji.net

Pogledajte i video Nevrijeme u Dubrovniku

Ključne riječi

Komentara 15

Avatar Abcda
Abcda
09:33 30.03.2019.

Onaj tko nije cuo onu "tutnjavu" prije potresa, taj ne zna sto je strah. Sledi ti krv u zilama, ne mozes se pomaknuti, a onda pocne , iz dubina, sve jace i jace da trese.. grozno.

CR
crodux
10:23 30.03.2019.

dobro je da su crvenu petokraku stavili kao simbol nepogode...hehe

Avatar Dumen
Dumen
09:39 30.03.2019.

Ni jedan potres neće srušiti bespravno izgrađene vile na samoj obali

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije