Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VELIKA OPASNOST

Snažan potres kod Novog Zelanda: Očekuje se tsunami, građani pobjegli u brda

EMSC/Screenshot
04.03.2021.
u 21:09

Nacionalna agencija za upravljanje hitnim situacijama upozorila je stanovnike Novog Zelanda koji žive uz obalu da se krenu prema najbližem uzvišenju ili se povuku u unutrašnjost zemlje

Prema najnovijim informacijama snažan potres koji je pogodio otočje Kermadec u blizini Novog Zelanda bio je magnitude 8,1 prema Richteru, a prethodila su mu dva također snažna potresa magnituda 7.4 i 7.1.

Odmah je izdano upozorenje za tsunami. Petnaestak minuta nakon toga još jedan potres magnitude 5,7 prema Richteru zatresao je isto područje. Lokalno stanovništvo javlja da su primjetili neobično veliku plimu i aktivnosti na rijeci Waitangi. 

Novozelandska Nacionalna agencija za upravljanje hitnim situacijama upozorila je stanovnike u blizini obale od Zaljeva otoka do Whangareia, od Matata do Zaljeva Tolaga i Otoka velikog grebena da odmah krenu prema najbližem uzvišenju, izvan svih zona evakuacije od tsunamija ili što dalje u unutrašnjost.

 

Upozorili su stanovnike da moraju napustiti ta područja i ako podrhtavanje nisu osjetili.

– Ne čekajte. Razoran tsunami je moguć – stoji u upozorenju.

Riječ je o trećem snažnom potresu usred oceana u blizini Novog Zelanda danas. Epicentar potresa bio je 1000 kilometara sjeveroistočno od Novog Zelanda, no opasnost od tsunamija je velika.

Ključne riječi

Komentara 4

Avatar Marko
Marko
00:43 05.03.2021.

Približava se Nibiru a Kostelac nema muda napisati..

Avatar Golum
Golum
21:21 04.03.2021.

8.1 a ne 7.9

Avatar PRLJAVI HARRY
PRLJAVI HARRY
03:15 05.03.2021.

Kraj je blizu... Pisano je... Luka 21. 10,11... Zatim im je rekao: “Narod će se boriti protiv naroda+ i kraljevstvo protiv kraljevstva.+ 11 Bit će jakih potresa, a bit će i gladi i pošasti po raznim mjestima.+ Ljudi će vidjetiti strahote i velike znakove koji dolaze s neba..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije