Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Iran

Smrtna kazna jer su intervjuirali sina osuđenice na kamenovanje?

Sakineh Mohammadi Ashtiani
AFP
16.11.2010.
u 11:47

Šef pravosuđa u iranskoj provinciji Istočni Azerbajdžan rekao je da se uhićeni suočavaju s optužbama za špijunažu za što su predviđene oštre kazne, pa čak i najstroža

Dvojica Nijemaca uhićena su u Iranu dok su intervjuirali sina Sakineh Mohammadi Ashtiani, žene koja je osuđena na smrt kamenovanjem zbog preljuba, a optuženi su za špijunažu, izjavili su dužnosnici iranskog ministarstva pravosuđa. Šef pravosuđa u iranskoj provinciji Istočni Azerbajdžan Malekajdar Sharifi rekao je da se uhićeni suočavaju s optužbama za špijunažu za što su predviđene oštre kazne, pa čak i najstroža.

Presuda kamenovanjem Sakineh Mohammadi Ashtiani privukla je pažnju svjetskih medija. EU je presudu nazvao "barbarskom", Vatikan je zatražio iskazivanje milosti, a Brazil je ponudio azil za Ashtiani. Iranski predsjednik Mahmoud Ahmadinejad negirao je da je Ashtiani bila osuđena na smrt kamenovanjem, optužujući strane medije da su "napuhali" priču da bi diskreditirali Iran.

Iranska državna televizija emitirala je intervju s uhićenim Nijemcima koji su izjavili da ih je u Njemačkoj prevario iranski aktivist.

 

Ključne riječi

Komentara 262

Avatar ferdinand_ni
ferdinand_ni
13:51 16.11.2010.

Pa američka vlada i danas zna da je Iran pokupovao prijateljstva s raznoraznim vladama, pokretima i strankama diljem svijeta. Naravno, sa strankama i pokretima koji su snažni na državnoj razini. Lokalci im nisu bitni.

OB
-obrisani-
20:21 16.11.2010.

...i, čiju si ti odoru u ratu nosila ?

OB
-obrisani-
22:23 16.11.2010.

Pasdaran, Iranski režim ubija najviše svojih građana....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije