Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POZNATE SVE OKOLNOSTI

Smrt pješakinje: Za nesreću osumnjičeni i motociklist i vozač Audija. Oba završila u Remetincu

Zagreb: Upaljene su svijeće na mjestu nesreće u kojoj je smrtno stradala pješakinja
Foto: Bruno Fantulin/PIXSELL
1/2
22.07.2021.
u 07:46

Obojici mladića istražni zatvor je određen zbog mogućeg utjecaja na svjedoke.

Zbog smrti Petre J. (20) u Remetincu su završili  Filip M. (21) i Antonio Marko M. (20)  jer se obojicu sumnjiči za izazivanje nesreće sa smrtnom posljedicom. Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu je protiv njih pokrenulo istragu.

Ustanovljeno je da je Filip M.  26. lipnja 2021. u 00,36 sati u Zagrebu, bez položenog vozačkog ispita  i s najmanje  0,27 promila alkohola u krvi upravljao motociklom Honda Limbacher NC700 južnom kolničkom trakom Jarunske ulice u smjeru sjeveroistoka. Približavao se obilježenom pješačkom prijelazu no tako da se ne može na vrijeme zaustaviti da bi propustio pješake koji su već stupili na pješački prijelaz. Sumnjiči ga se da je prešao motociklom preko uzdužne neisprekidane crte u sjevernu kolničku traku namijenjenu za promet vozila iz suprotnog smjera te je pretjecao vozilo kojim je upravljao Antonio Marko M. te još jedno vozilo.  

>> VIDEO Upaljene svijeće na mjestu nesreće u kojoj je smrtno stradala pješakinja

 

Antonio Marko M. upravljao je Audijem,  a sumnjiči ga se da je u trenutku kada ga je Filip M. počeo pretjecati prešao preko uzdužne neisprekidane crte na sjevernu kolničku traku, a da se nije uvjerio može li to učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu te je počeo pretjecati vozilo ispred sebe koje je usporavalo jer se približavalo pješačkom prijelazu.

Motociklist se pak približio sjevernom rubu kolnika te prednjim dijelom motocikla naletio na pješakinju Petru J. koja je prelazila kolnik Jarunske ulice preko obilježenog pješačkog prijelaza. Silina udarca odbacila je djevojku koja je na mjestu preminula. Obojici mladića istražni zatvor je određen zbog mogućeg utjecaja na svjedoke. 

Komentara 7

HR
hr76
12:14 22.07.2021.

Kriv je isključivo motorist. Bez vozačke i pod utjecajem alkohola sjeo je na mrcinu od motora. On nije smio biti na toj cesti, a vozač Audija kriv je samo za pretjecanje preko pune crte!

ZA
zagabria5
08:59 22.07.2021.

Znači obojica svjesno i bahati kršila prometna pravila. Za nadati se da će biti adekvatno 'nagrađeni'. Tamo se zna da je uvijek puno ljudi i nitko normalan ne bi jurio a pogotovo ne pretjecao preko pune linije. Čista obijest

Avatar drug Joža
drug Joža
08:52 22.07.2021.

Jadna djevojka

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije