Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JOŠ SE NE ZNA UZROK

Misteriozna smrt Hrvatice u Oxfordu: Na internetu pretraživala 'smrt utapanjem', ali pronađeni i tragovi davljenja

Winter weather Jan 25th 2021
Steve Parsons/PA Images/PIXSELL
15.02.2021.
u 13:36

Patolog Olaf Biedrzycki iznio je zabrinjavajuće podatke o njenoj obdukciji jer su pronađene ozljede koje često upućuju na davljenje

Gotovo dvije godine nakon što je 78-godišnja umirovljena psihologica Maja O'Brien, podrijetlom iz Hrvatske, pronađena mrtva u ogranku rijeke Temze u Oxfordu, uzrok njezine smrti je nepoznat i čini se da će zauvijek ostati misterija.

Nestanak 78-godišnje Maje prijavljen je 28. ožujka 2019. godine, nakon što se nije pojavila na koncertu u kojem je trebala svirati kao flautistica prije svog putovanja u Hrvatsku, a njeno tijelo tek četiri tjedna kasnije pronašao je volonter službe spašavanja, javlja Oxford Mail

Iako je policija njenu smrt zaključila kao smrt utapanjem, patolog Olaf Biedrzycki iznio je zabrinjavajuće podatke o njenoj obdukciji jer su pronađene ozljede koje često upućuju na davljenje. Policija je istragom utvrdila da je umirovljenica pretraživala na internetu pojam "smrt utapanjem" 15. listopada 2018. Međutim, nisu mogli isključiti da je riječ o ubojstvu zbog prijeloma utvrđenih obdukcijom. 

Zbog toga su iznijete četiri teorije - da je počinila samoubojstvo, da je upala u potok nakon što joj je pozlilo, da ju je ubio netko koga poznaje ili da ju je ubila nepoznata osoba.

- Dokazi nas ne vode ni u kojem smjeru. Izašla je iz kuće 28. ožujka, a nekoliko sati kasnije prijavljen je njen nestanak. Uzrok njene smrti i nakon obdukcije ostat će neutvrđeni, kazali su iz policije.

Inače, O'Brien je rođena u Hrvatskoj te se preselila u London gdje je radila kao uspješna profesorica na fakultetu, a stekla je i doktorat u psihologiji.

Ključne riječi

Komentara 2

DU
Deleted user
17:53 15.02.2021.

Pa i psiholozi trebaju radi svoje struke proučavati smrt utapljanjem. Široki je to pojam, od preživljavanja pa do svega i svačega. Isto tako, i različitih iskustava povezanih s tim, a opet gledajući u širinu kao npr. povezane bliske osobe kojima je ponekad, potrebna pomoć struke.

KR
kralj505
13:43 15.02.2021.

pa kako ces se u vodi udavit? :)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije