Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TIJELO U ŠKRINJI

Potvrđena optužnica: 'Nisam kriva za ubojstvo svoje sestre'

Smiljana Srnec u pratnji policije dolazi na sjedicu Optužnog vijeća
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
1/7
22.08.2019.
u 11:53

Županijski sud u Varaždinu odlučivao je o tome hoće li potvrditi ili odbaciti optužnicu koju je Županijsko državno odvjetništvo podnijelo protiv Smiljane Srnec.

Županijski sud potvrdio je optužnicu protiv Smiljane Srnec (45) koja do daljnjega ostaje u pritvoru. Ona je jutros u pratnji policije stigla na Županijski sud u Varaždinu.

- Nemam komentara, ali nisam - odgovorila je kratko na pitanje je li kriva za ubojstvo svoje sestre Jasmine Dominić (23) 2000. godine, čije je tijelo pronađeno u zamrzivaču u veljači ove godine. Smiljana je prilikom dolaska u ruci nosila maramicu.

Optužno vijeće zaključilo je da ima dovoljno dokaza za suđenje jer postoji osnovana sumnja da je počinila zločin koji joj tužiteljstvo stavlja na teret. Nije još poznato kad će suđenje početi.

- O detaljima ne možemo jer je sjednica optužnog vijeća nejavna i u ovoj fazi postupak još uvijek nije otvoren za javnost. Važno je napomenuti da ovo nije bilo suđenje, optužno vijeće je samo razmotrilo da li dokazi koje je Državno odvjetništvo prikupilo tijekom istrage dostatni za zaključak o postojanju osnovane sumnje. Načelo nevinosti i dalje egzistira. Vijeće se nije upuštalo u ocjenu vjerodostojnosti dokaza - kazao je glasnogovornik Županijskog suda Igor Pavlic. Slijedi odabir raspravnog suca koji zakazuje pripremno ročište i nakon toga slijedi rasprava.

Pošto se radi o postupku u kojem je optuženica u istražnom zatvoru, postupak je hitan, pa se suđenje može očekivati skoro. Sud joj je po primitku optužnice produljio istražni zatvor i svaka dva mjeseca donosit će odluku postoji li i dalje potreba za istražnim zatvorom. To će ponovno učiniti 31. rujna.

Županijski sud u Varaždinu odlučivao je o tome hoće li potvrditi ili odbaciti optužnicu koju je Županijsko državno odvjetništvo podnijelo protiv Smiljane Srnec.

Jedna od opcija bila je i da Županijski sud optužnicu vrati na doradu tužiteljstvu koje pak smatra da ima dovoljno dokaza da je Smiljana s najmanje pet udaraca tvrdim predmetom po glavi prije 19 godina usmrtila sestru čije je tijelo 16. veljače ove godine pukim slučajem pronađeno skriveno u zamrzivaču u hodniku obiteljske kuće. 

Vjeruju da će otisci prstiju i DNK pronađeni u zamrzivaču uvjeriti sudsko vijeće da je Smiljana, koja se brani šutnjom, ubila tri godine mlađu sestru.
 

Ključne riječi

Komentara 20

HO
horton
09:24 22.08.2019.

Proizvođač može koristiti ovaj slučaj u reklami za škrinju. "Rade besprijekorno desetljećima." P.S. Volim ovo "brani se šutnjom". Zar nije to jednak dokaz kao i otisci prstiju? Da nije kriva, imala bi što za reći.

MS
mala_sova
10:10 22.08.2019.

Preporučujem slijedeće obrane: Sinkopa (Miljević), Ubojica je drug Mića (Nobilo), Sude mi zbog mog antifašizma (Nobilo), Bilo je puno ljudi i Jasmina je sama upala u škrinju (Mesić)...

DD
dr dragon
09:28 22.08.2019.

Možda se sama više puta udarila po glavi. Šerlok Holmsu je dovoljan dokaz blato na cipelama ili kap krvi na odječi ili slina ili jedna vlas ili... ovom krivosudju nije ni tijelo u vlastitoj kuči i škrinji... sve nesposobno nemožešš vjerovat... Najmanje je bitno s kojim predmetom je žrtva ubijena kada je glava razbijena

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije