Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Afera

Smijenjenom šefu kirurgije u KB-u 
Dubrava Bandić nudi 
mjesto na Sv. Duhu

Leonardo Patrlj
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
07.12.2013.
u 16:53

Patrlju se zamjera što u štrajku nije evidentirao radno vrijeme liječnika

Vrsni abdominalni kirurg, prof. dr. sc. Leonardo Patrlj, i službeno je smijenjen s mjesta predstojnika Klinike za kirurgiju KB-a Dubrava nakon što je Sanacijsko vijeće u četvrtak donijelo odluku nakon uloženih žalbi. Zamjeraju mu što tijekom štrajka kao predstojnik klinike nije evidentirao radno vrijeme liječnika, a iz istog razloga smijenjena je i predstojnica Klinike za unutarnje bolesti prof. dr. sc. Jadranka Vergles-Morović. Međutim, nju je Vijeće u četvrtak vratilo na staru dužnost.

'Bilježio sam svaki sat'

Prof. dr. sc. Patrlj uživa iznimno veliku podršku kolega, što je dokazala peticija koju je u pet dana potpisalo 1500 liječnika iz Hrvatske. Njome se traži opoziv smjene dvoje vrsnih stručnjaka te razrješenje dužnosti sanacijskog upravitelja bolnice dr. Dragana Korolije, kojeg je postavila politika.– Smatram odluku brzopletom. Iznenađen sam svime što se događa i osjećam se kao u kafkijanskom procesu. Smatraju me odgovornim zbog dokumentacije iako sam evidentirao svaki provedeni sat na radnom mjestu ili izvan njega.

Zamjeraju mi odlazak na najavljeni prosvjed na Cvjetni trg na što, prema zakonu, imam pravo – rekao je prof. dr. sc. Patrlj, najavivši da ide na sud. Sanacijski upravitelj Dragan Korolija Marinić uživa zanemarivu podršku liječnika u KB-a Dubrava, o čemu svjedoči i žalba koju su uložili lani na njegov izbor za mjesto ravnatelja bolnice. Smatrali su da nije imao uvjete za tu dužnost, a Županijski sud prošli tjedan poništio je odluku Općinskog suda u slučaju izbora ravnatelja KB-a Dubrava. Zbog svega toga, ministar zdravlja početkom tjedna obećao je da će pri donošenju odluke o ostanku Dragana Korolije Marinića pričekati odluku Sanacijskog vijeća bolnice.– Ministarstvo od Sanacijskog vijeća još čeka službeni dokument pa do tada odluku ne možemo komentirati – rekla je glasnogovornica ministarstva Tamara Marinković Margetić.

Otići će još sedam liječnika

Pojavile su se glasine da je prof. dr. sc. Patrlju gradonačelnik Milan Bandić ponudio mjesto u KB-u Sveti Duh.– Dobio sam više ponuda, ne samo u KB-u Sveti Duh. Treba pričekati i dobro razmisliti kako bih donio ispravnu odluku – rekao je prof. dr. sc. Leonardo Patrlj. Liječnici okupljeni u inicijativu Hrvatska udruga bolničkih liječnika ovaj tjedan upozorila je da će ostankom Dragana Korolije na mjestu sanacijskog upravitelja bolnice najviše izgubiti KB Dubrava jer će za dr. Patrljem otići još pet do sedam vrhunskih liječnika zaposlenih u bolnici.– Budućem predstojniku Klinike za kirurgiju bit će iznimno teško raditi. Teško će imati podršku kolega nakon ovakvog odnosa prema dr. Patrlju. Sramotan je i odnos sanacijskog upravitelja Korolije prema torakalnom kirurgu dr. Igoru Nikoliću, kojem je uručio izvanredni otkaz zbog smrti pacijenta za koju nije kriv, a o čemu još nije bio završen inspekcijski nalaz – rekao je dr. Trpimir Goluža iz KB-a Dubrava.

>> Vergles-Morović vraćena na mjesto predstojnice, Patrlj ostao razriješenim

Komentara 16

BB
branimir.bauer.9
17:26 07.12.2013.

"Vrsni abdominalni kirurg, prof. dr. sc. Leonardo Patrlj..." sve to nije bogzašto, ako nije (neo)komunjara, ako nije glasovao 'protiv',....

NV
novo vriijeme
17:12 07.12.2013.

To bi najbolje odgovaralo Ostojiću, riješi se prof. Patrlja iz Dubrave i problem riješen. Onda može Korolija ostati u Dubravi kao šef kirurgije, a prof. Patrlj neka se kolje sa kirurzima na Svetom Duhu koji su tamo šefovi i istoto profesori i ugledni kirurzi. Ponuda Bandića je plemenita ali nije riješenje, to bi bila pobjeda nasilničke, spletkaroške i nepotističke politike Ostojića. Patrlj treba dobiti zadovoljštinu u Dubravi.

NV
novo vriijeme
18:16 07.12.2013.

A da Rajko Ostojić odseli na Sveti Duh. Zašto bi Patrlj koji je gradio tim i život u KB Dubravi selio u gradsku bolnicu. Tasko su ga iselili sa KB Merkur čim je tamo izgradio autoritet i počeo presađivati jetru. Da li Korolija misli biti šef kirurgije u Dubravi jer na Rebru nema što tražiti. Daj Ostojiću ostavi ljude koje zanima da se bave medicinom i prestani spletkariti i foteljašiti svoje kvazi stručnjake.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije