Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Smijenjeni ravnatelji županijskih ustanova u Požegi

ravnatelji
Duško MIrković/Pixell
03.12.2009.
u 16:51

Požeško-slavonski župan Marijan Aladrović pravda se i tvrdi da ravnatelje nije mijenjao kao njegov prethodnik župan Zdravko Ronko – u jednom danu.

POŽEGA - Od pet ravnatelja županijskih ustanova koji su na ta mjesta postavljeni za vrijeme župana Zdravka Ronka ostao je još samo jedan, čelnik Doma zdravlja. Ovaj  tjedan smijenjena je ravnateljica županijskog Zavoda za javno zdravstvo, a prije nekoliko dana ravnateljica Doma za stare i nemoćne.

– Zavod naše županije među najboljima je u Hrvatskoj po stručnosti, imamo izvrsne financijske rezultate s dobiti od 2,3 milijuna kuna u tri godine, a moj prethodnik u 10 godina imao je 200.000 kuna. Ali bez obzira na rezultate, mene se smjenjuje jer je Zavod izgubio radni spor koji je vodio pravnik Zavoda koji je sada nagrađen mjestom vršitelja dužnosti. To je diskriminacija sadašnje vlasti – kaže Dinka Nakić, koja je ovog tjedna smijenjena s dužnosti ravnateljice.

Apsurd je, dodaje, što u Upravnom vijeću koje je smjenjuje sjedi nedavno postavljeni ravnatelj pakračke bolnice koji je izgubio dva sudska spora zbog liječničke greške i zbog čega mora platiti 2,5 milijuna kuna.

Župan Marijan Aladrović kaže da ravnatelje nije mijenjao kao njegov prethodnik Ronko u jednom danu i da nisu vrbovani za ulazak u stranku iako su se neki nudili.

– Smijenjeni su isključivo zbog nepravilnosti koje je pronašlo Upravno vijeće u njihovu radu – kaže župan Aladrović.

Ključne riječi

Komentara 1

SK
santa klaus
18:39 03.12.2009.

Neka impotentni Ronko vrati svoju ljubavnicu sa lažnom diplomom. Samo neka Ronkov kadar ništa ne govori...oni su svoj obraz pokazali kada su vladali županijom...samo se bave formom, a ništa sadržajem.Blokirao je sve što je mogao( 3 školske dvorane nisu mogle biti otvorene zbog njegovih blokada).Inače kod kod gospodina ne da prolaze samo podobni, već oni koji mu se uvlače u dupe i koji kao da su svoju diplomu našli na cesti ( npr.dr cesarik, navratil...).Upravo je smiješno kako se takvi klanjaju isfrustriranom starcu ( kojeg su 4 žene napustile, a jadni sin je sijed sa 30 godina).Zato se valjda kiti pročelnicama , pa kao drug tito ulazi u kazalište, zaogrnut u kaput, a marionete mu drže lijevu i desnu stranu...predstava tek počinje kad gospodin dođe...smiješno i žalosno...kao i njegov kadar

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije