Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nikola Kajkić

Smijenjeni istražitelj: MUP laže, predmet Ovčara nije postojao do 2017.

Nikola Kajkić
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/3
21.09.2018.
u 13:58

Devet mjeseci radio sam na ovom predmetu te obavio gotovo 300 obavijesnih razgovora i velik broj poligrafskih testiranja, tvrdi Kajkić.

Nikola Kajkić, policijski istražitelj koji se bavio zločinima na Ovčari iz 1991. godine u veljači je udaljen iz službe zbog sumnje u tešku povredu službene dužnosti, odnosno lažiranja istrage i dokumenata o ratnim zločinima u Vukovaru.

Njegov odvjetnik Branko Šerić kazao je kako je proces protiv Kajkića izmišljen te da bi volio da se dokazne radnje što prije izvedu.

– Ne bih volio da se ovaj događaj dovodi u vezu s prosvjedom u Vukovaru – dodao je Šerić.

Nikola Kajkić
1/7

Kajkić je pak kazao da je MUP inkriminirao cjelokupni njegov rad, zatim da je devet mjeseci radio na ovom predmetu te obavio gotovo 300 obavijesnih razgovora i velik broj poligrafskih testiranja, piše Dnevnik.hr

– Toliko nije napravljeno u zadnjih deset godina na teritoriju cijele Hrvatske. Kolege i ja radili smo iznimno dobro te je pripremljen spis od 26.000 stranica popraćen brojnim videozapisima. Ne mogu govoriti o detaljima samog događaja, a žao mi je što osoba koju se cijeli slučaj tiče nije baš potpuno surađivala – kaže Kajkić. 

Rekao je da se ispitivalo četrdeset počinitelja zločina te da ne zna o kome je riječ, a i da zna, ne bi mogao ništa reći.

– Nisam ni u jednoj stranci i svoj posao radim časno. MUP laže da se nije dovoljno dobro radilo na predmetu Ovčara. Napravio sam dobar posao i ne zamjeram si ništa. Bio sam na dobrom putu, ali rezultati su, ne mojom krivnjom, izostali. Predmet Ovčara u MUP-u nije postojao do ožujka 2017., ja sam ga oformio – istaknuo je dodavši da je deset puta zvao ministra Božinovića da ga primi zbog predmeta Ovčare, no on nije imao vremena za susret.

Pogledajte video – Suspendirani policajac Nikola Kajkić opovrgnuo sve optužbe

Komentara 25

KC
Kcro
14:18 21.09.2018.

Tko ce istrazivat ovcaru? Partizanska djeca? Pa njima je petokraka svetinja.

RI
rightside
14:24 21.09.2018.

znaci opet muljaze iz vrha policije,,divno,,

DU
Deleted user
14:58 21.09.2018.

Kajkic je večeras u Bujici.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije