Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jovanovićev zahtjev

Smijenjen ravnatelj Centra za državnu maturu Goran Sirovatka

goran sirovatka
Goran Jakus/Pixsell
07.05.2013.
u 18:01

Ministar Željko Jovanović rekao je da smjena neće utjecati na provođenje državne mature. Za v. d. Centra imenovana je Alenka Buntić Rogić, kojoj je zadatak osigurati provođenje državne mature

Samo petnaestak dana prije početka polaganja državne mature, Upravno vijeće Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja ispunilo je želju ministru obrazovanja Željku Jovanoviću i smijenilo Gorana Sirovatku s mjesta ravnatelja Centra.

Za vršiteljicu dužnosti ravnatelja, kojoj je zadatak organizirati posao kako bi se državna matura provela bez problema, imenovana je djelatnica Centra Alenka Buntić Rogić. Ona jučer nije željela davati izjave, a predsjednik Upravnog vijeća prof. dr. Damir Boras kaže da je odluka o smjeni Sirovatke donesena jednoglasno, odnosno da je svih sedam članova Vijeća bilo za to.

Kao što je poznato, Sirovatkinu smjenu zatražio je ministar Jovanović, a Sirovatki se, među ostalim, zamjeralo što je imenovao svoju zamjenicu iako to radno mjesto u Centru ne postoji, ali i određene probleme vezane za nabavu i neke druge (ne)potrebne troškove. Upravno vijeće jučer je donijelo odluku i o raspisivanju natječaja za izbor novog ravnatelja, natječaj će biti otvoren 30 dana, tako da bi u roku od mjesec i pol ili dva Nacionalni centar trebao dobiti novog čelnog čovjeka.

– Upravni nadzor u Nacionalnom centru za vanjsko vrednovanje obrazovanja pokazao je cijeli niz nepravilnosti. Na osnovi toga upućen je prijedlog Upravnom vijeću da traži očitovanje gospodina Sirovatke o nepravilnostima koje su nađene. Nakon njegova očitovanja, Upravno vijeće donijelo je odluku da su povrede dužnosti preteške i da ravnatelj mora biti smijenjen – komentirao je ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović smjenu Gorana Sirovatke, koji je zadužen i za državnu maturu.

Slijedi novi natječaj i u roku od 30 dana bit će, dodao je, izabran novi ravnatelj.

– Upravno vijeće izabralo je danas vršitelja dužnosti koji će nastaviti sve obveze s provođenjem državne mature. Nju ne provodi ravnatelj, nego svi ljudi zaposleni u Nacionalnom centru, i ne očekujem probleme s državnom maturom – zaključio je Jovanović.

Na pitanje hoće li nova ravnateljica biti njegova glavna savjetnica, rekao je da natječaj još nije ni raspisan i da ne zna tko će se na njega javiti.

– Pozivam sve stručne ljude koji smatraju da mogu doprinijeti unapređenju rada Nacionalnog centra da se jave na natječaj. Onaj tko bude najkvalitetniji, bit će novi ravnatelj – rekao je Jovanović na polaganju kamena temeljca dvorane u Goričanu.

Zbog promjene ravnatelja trebat će tiskati nove svjedodžbe, na kojima će, za pretpostaviti je, biti ime privremene ravnateljice, ali to maturantima, zapravo, ne znači ništa.

>>Novi udžbenici tek za školsku godinu 2014./15.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije