Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAKON 13 GODINA

Smijenjen predstojnik Klinke za ženske bolesti u Petrovoj

Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
03.04.2020.
u 14:43

S Rebra su, za natječaj raspisan još početkom siječnja, zadnji dan ožujka samo objavili da se poništava na temelju članka 24. Temeljnog kolektivnog ugovora za službenike i namještenike u javnim službama.

Predstojnik Klinike za ženske bolesti u Petrovoj, prof.dr.sc. Slavko Orešković, smijenjen je nakon gotovo 13 godina sa čela te ustanove nakon što je dr. Ante Ćorušić, ravnatelj Rebra pod čijom je kapom i Petrova, poništio natječaj.

S Rebra su, za natječaj raspisan još početkom siječnja, zadnji dan ožujka samo objavili da se poništava na temelju članka 24. Temeljnog kolektivnog ugovora za službenike i namještenike u javnim službama. Taj članak pak, među ostalim, samo kaže da javni natječaj nije potreban u slučajevima predviđenim granskim kolektivnim ugovorom.

Inače, na taj siječanjski natječaj, raspisan par mjeseci prije isteka mandata prof. Oreškovića, javio se on kao aktualni predstojnik i još jedan kandidat koji nije ispunjavao formalne uvjete. Mada je natječaj odavno istekao odluka nije donesena do 31. ožujka kada ravnatelj Rebra natječaj poništava, a sa 1. travnja prof. Orešković prestaje biti predstojnikom ove Klinike nakon toliko godina te kao jedini kandidat koji se na njega javio.

Imenovan je vršitelj dužnosti predstojnika, dr. Goran Vujić, liječnik iz Petrove. Također posljednjeg dana ožujka sa Rebra su poništili i natječaj za predstojnika Zavoda za ginekološku kirurgiju i onkologiju na koji se javio, kako neslužbeno doznajemo, jedan kandidat i to aktualni predstojnik doc.dr.sc. Tomislav Župić.

Ravnateljstvu Rebra smo poslali upit za pojašnjenje ovih smjena odnosno poništenja natječaja u bolnici iz koje su slike ovih dana obišle svijet nakon potresa, u kojoj su odradili porode u takvim uvjetima, spašavali nedonoščad u inkubatorima itd.

Komentara 19

FO
Folka
15:55 03.04.2020.

Pa nismo više u komunizmu da se nesmije govoriti i pisati

ZL
Zlatniivan
20:41 03.04.2020.

Prijedstojnik Klinke.Koje klinke'''Nepismeniiii.

MS
mihovil.strujic
16:23 03.04.2020.

Vlasnik ima pravo odrediti i pravila i imenovati koga hoce bez obzira na to sto “javnost o tome misli”. Mozes biti negdje 100 godina pa te smijene. Po milosti si dosao, po milosti odlazis.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije