Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 23
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POMOĆ KUTINJANIMA

Smanjit će se rate za komunalni doprinos u procesu legalizacije

Andrija Rudic
Foto: Nikola Ćutuk/PIXSELL
24.02.2015.
u 06:50

Minimalan iznos za obročnu otplatu snižen je sa 1000 na 400 kuna, a prag sa 3000 na 1200, što će biti olakšanje za mnoge

Kako bi stanovnicima Kutine olakšao proceduru legalizacije nezakonito sagrađenih objekata, gradonačelnik Andrija Rudić donio je odluku o smanjenju mjesečnog minimalnog praga za obročnu otplatu komunalnog doprinosa u tom procesu.

S obzirom na tešku financijsku situaciju velikog broja građana, minimalna mjesečna rata snižena je s prijašnjih 1000 na 400 kuna, a minimalni iznos koji se može plaćati na rate sa 3000 na 1200 kuna. Tom mjerom mjesečni komunalni doprinos u procesu legalizacije gotovo je trostruko smanjen.

U srpnju 2013. godine, podsjetimo, gradonačelnik Andrija Rudić donio je i odluku o snižavanju komunalnog doprinosa za 75 posto s ciljem financijskog olakšavanja sugrađanima u procesu legalizacije.

Dodatna mjera smanjenja minimalnog iznosa obročne otplate zasigurno će mnogo pomoći brojnim građanima koji trebaju legalizirati svoje objekte. Potvrda odluke očekuje se ovog tjedna na sjednici kutinskog Gradskog vijeća.

>> Kutina zaposlila šestero mladih s visokom i višom stručnom spremom

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije