Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PODIGNUTA OPTUŽNICA

Službenim pištoljem ustrijelio partnericu i njezinu nećakinju

Gorazd Novak
Foto: Vjeran Žganec-Rogulja/Pixsell
1/3
21.12.2016.
u 20:54

U automobilu je bio i petogodišnji sin Andreje Barić...

Protiv prometnog policajca Gorazda Novaka (46) iz Brezja kod Čakovca Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu je nakon provedene istrage podiglo optužnicu zbog počinjenja kaznenog djela teškog ubojstva 52-godišnje Božice Mustač i ubojstva njezine 39-godišnje nećakinje Andreje Barić.

Tereti ga se da je 26. lipnja ove godine u Svetoj Mariji u stanju neubrojivosti ispalio više hitaca iz pištolja u B. Mustač koja je izlazila iz automobila ispred svoje kuće, a potom je krenuo prema automobilu, otvorio vrata s vozačeve strane i ispalio više hitaca u njezinu nećakinju.

Obje su zadobile prostrijelne rane po tijelu i preminule na mjestu događaja. U automobilu je bio i petogodišnji sin Andreje Barić koji nije ozlijeđen. Policajac je s B. Mustač bio u vezi, a ubio ju je, kako se sumnja, iz osvete jer je vezu željela prekinuti.

Pucao je iz službenog pištolja u vrijeme kad je bio na dugotrajnom bolovanju zbog leukemije. Na bolovanju je, prema informacijama iz policije, bio gotovo tri godine.

Načelnik PU međimurske Krunoslav Gosarić je nakon ubojstva pokrenuo istragu o tome zašto Novakov nadređeni nije tražio da razduži službeni pištolj.

U PU međimurskoj, u kojoj je, u računovodstvu, radila i S. Mustač, rekli su da nisu znali da su im kolege u višegodišnoj ljubavnoj vezi. U optužnici je predloženo da se okrivljeniku odredi istražni zatvor zbog opasnosti od ponovnog počinjenja težih kaznenih djela.

>> Policajac ubojica nije smio nositi službeni pištolj

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije