Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
fiktivne isplate

Službenica lažno prikazivala transakcije pa oštetila banku za dva milijuna kuna

Foto: Borna Filic/PIXSELL
02.08.2019.
u 17:42

Na taj način je banci nanijela štetu od 718 tisuća kuna, 163 tisuće eura i oko 13 tisuća američkih dolara.

Službenica banke (62) osumnjičena je da je lažno prikazivala transakcije na računima klijenata banke i prisvajala novac, pri čemu je učinila štetu banci od gotovo dva milijuna kuna.

Osumnjičena je ispitana u Županijskom državnom odvjetništvu u Rijeci, a sudcu istrage je dostavljen prijedlog da se zadrži u istražnom zatvoru zbog sprječavanja bijega i utjecanja na svjedoke, izvijestilo je u petak ŽDO u Rijeci. Tereti ju se za počinjenje 19 kažnjivih djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju i krivotvorenja službene ili poslovne isprave.

Službenica je osumnjičena da je od 2005. do lipnja 2018. godine, kao zaposlenica u poslovnici jedne banke, na radnom mjestu blagajnice u sektoru građanstva, bez znanja i odobrenja klijenata banke i vlasnika bankovnih računa, višekratno u računalnom sustavu banke evidentirala fiktivne isplate klijentima banke, iako one nisu stvarno bile obavljene.

 U više navrata je novčane iznose neovlašteno podizala, a potom i izrađivala nevjerodostojnu blagajničku dokumentaciju radi opravdavanja takvih isplata, te u više navrata novčane iznose klijenata banke koje je primila radi uplate na transakcijske i depozitne račune neovlašteno zadržavala za sebe.

 Na taj način je banci nanijela štetu od 718 tisuća kuna, 163 tisuće eura i oko 13 tisuća američkih dolara.

Komentara 2

IV
ivica.vranjic
19:10 02.08.2019.

Koliko je takvih po novčarskim institucijama? Eto, nju su slučajno upecali....

DU
Deleted user
18:39 02.08.2019.

Samo kod nas moguce.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije