Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kriminal

Službeni Mercedes općine Ćićevac ukraden prije 4 godine u Hrvatskoj

mercedes
Reuters
22.10.2010.
u 19:37

Tko je i kako ukradeno vozilo prevezao u Srbiju, nije poznato, ali kao posljednji vlasnik zaveden je srbijanski državljanin.

BEOGRAD - Službeni Mercedes općine Ćićevac, koji je općini darovala srbijanska vlada, a prošlog je tjedna zaplijenjen u Sloveniji, ukraden je prije više od četiri godine u Hrvatskoj, doznaje beogradski Blic.

Tko je i kako ukradeno vozilo prevezao u Srbiju, nije poznato, ali je kao posljednji vlasnik zaveden srbijanski državljanin M. R., kojemu je Mercedes oduzet zbog carinskog prekršaja i tri je godine na carinskom parkiralištu, a prošle ga je godine vlada darovala maloj općini Ćićevac iz središnje Srbije koja broji 10-ak tisuća stanovnika. Prošlog tjedna općinsko se izaslanstvo uputilo u Sloveniju gdje je prometna policija u rutinskom pregledu dokumenata na parkiralištu kod Murske Sobote utvrdila da je vozilo ukradeno u Hrvatskoj slovenskom državljaninu koji je, tvrdi načelnik Dragan Čapunković, odmah prepoznao svoj automobil.

On kaže kako su bili zatečeni podatkom da je riječ o ukradenom vozilu jer je Mercedes već dva puta registriran bez problema, a njime su razna izaslanstva putovala u Njemačku i Makedoniju te dva puta u Sloveniju.

Blicov izvor iz srbijanskog MUP-a kaže kako je sporni Mercedes provjeravan prilikom registracije, ali ga slovenska policija nije kao ukradeno vozilo zavela u bazi podataka Interpola. Riječ je o luksuznom vozilu najviše klase tipa Brabus, tvrdi Blic, koji s punom opremom vrijedi i pola milijuna eura.

Ključne riječi

Komentara 4

OB
-obrisani-
19:48 22.10.2010.

Nitko ne imade ono što Srbin imade,a imade ono što ukrade.

OB
-obrisani-
01:18 23.10.2010.

Ti možeš slobodno da jedeš govna a usput, ako te slučajno zanima istina, pročitaj šta ću napisati jer VL nije baš najkorektnije preneo ovu vest: Radi se o sledećem: izvesna osoba iz Srbije koja je bila u posedu ovog automobilaa nije mogla da ga uveze u Srbiju i lgalno registruje jer nije imala sve potrebne papire. Carniska uprava Srbije je, dakako, proverila da li se isti automobil nalazi na interpolovoj listi ukradenih auta i to nije bio slučaj. Auto je nekoliko godina stajao na parkingu carine a onda je ponuđen nekoj državnoj instanci na korištenje, što je, zajedno sa aukcijskom prodajom, običaj kod takvih automobila. I dotle sve je u redu. Kad je pre par dana delegacija opštine Ćićevac išla poslovno u posetu Murskoj Soboti, i na jednom tamošnjem parkingu parkirala ovaj auto, izvesni advokat iz tog mesta prepoznao je svoj auto i alarmirao policiju. Posle detaljne kontrole ustanovljeno je da je to zaista bio automobil ovog advokata i da su mu ga 2005. godine ukrali u Hrvatskoj (dakle, ukraden je u Hrvatskoj a ne u Srbiji). Ostaje nejasno iz vesti zašto ovaj automobil ne stoji na interpolovoj listi za potragu ukradenih automobila ali ovaj skupoceni automobil niko nije tražio! Srpska carina nije učinila ništa krivo. Naprotiv. Auto je ukrao nepoznati lopov u Hrvatskoj. I ti je sve. Nema više.

OB
-obrisani-
01:22 23.10.2010.

Inače, harte, ti imaš potpuno pravo što si onako reagovao i gotovo da osećam potrebu da ti se izvinim zbog svoje reakcije, jer evo, ponovo sam pročitao tekst novinara VL, i on zaista otvoreno sugeriše da je neko iz Srbije ukrao nekome iz Hrvatske auto. A činjenice su sasvim drugačije. Vlasnik je Slovenac kome je auto ukraden u Hrvatskoj i taj se ukradeni auto na kraju našao u Srbiji, ali ga niko nije tražio!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije