Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ruralni razvoj

Slunj i Ozalj će graditi šetnicu, kanalizacija za općinu Lasinja

rastoke_PXL_kar_101026_233
Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
28.12.2012.
u 20:00

I Barilović će dobiti novi kanalizacijski sutav za što će se utrošiti 130.312 kn

Četiri značajna razvojna projekta koji se provode na područjima Ozlja, Slunja, Lasinje i Barilovića dobili su financijsku pomoć Ministarstva regionalnog razvoja. Na taj način omogućeno im je da brže i bezbolnije prebrode fazu rješavanja pravnih problema i izrade opširne dokumentacije, koja je preduvjet za kandidiranje tih projekata prema fondovima Europske unije.

Izabrani projekti

Riječ je o turističkoj šetnici u vodeničarskom naselju Rastoke u Slunju za što je ministarstvo predvidjelo 193.750 kuna potpore, šetalištu Slave Raškaj u Ozlju koje će se sufinancirati sa 130.000 kuna te izgradnji kanalizacijskih sustava na području općina Barilović i Lasinja koji su potpomognuti sa 130.312 i 167.034 kune. Ugovore o sufinanciranju su u Razvojnoj agenciji Karlovačke županije Karla potpisali čelnici spomenutih gradova i općina, Biserka Vranić, Ivan Bogović, Josip Erega i Dražen Peraković.

Vrijedni 17 milijuna kuna

– Iznimno smo zadovoljni da smo u ovo blagdansko vrijeme uspjeli ostvariti još jednu uspješnu i kvalitetnu suradnju s Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova EU. Ovo je vrlo dobar i potpuno transparentan program koji pokazuje kako bi razvojne agencije ubuduće trebale raditi. Iznosi kojima se sufinanciraju projekti lijepa su ‘božićnica’ za četiri jedinice lokalne samouprave i siguran sam kako će pomoći rješavanju imovinsko pravnih problema i izradi tehničke dokumentacije što su nam i najveći problemi prije formalnog prijavljivanja projekata – napomenuo je direktor Razvojne agencije Viktor Šegert.

Ukupna vrijednost ova četiri projekta je 17 milijuna kuna. Najavljeno je kako već početkom iduće godine kreću novi natječaji za potpore, što je ponovo prilika za ostvarenje projekata u Karlovačkoj županiji.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije