Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AFERA STOJANOVSKI Predsjednik Stjepan Mesić smatra da je Hrvatska dovedena pred svršen čin

Slučaj može štetiti odnosima s Makedonijom

21.11.2005.
u 19:36

U međudržavnim odnosima prijateljskih zemalja trebalo bi biti više koordinacije, a ne da se mi na neki način nađemo pred svršenim činom komentirao je predsjednik RH Stjepan Mesić posjet načelnika Glavnog stožera makedonske vojske Miroslava Stojanovskog Hrvatskoj. Stojanovski je Hrvatsku posjetio na dan obljetnice pada Vukovara, a sam je 1991. godine sudjelovao u napadima na taj grad kao zapovjednik specijalne postrojbe Vojne policije JNA.

Ako postoji netko tko je odgovoran za bilo kakav zločin u Hrvatskoj, onda ga za to treba i optužiti, ali isto tako treba na kraju podvući crtu da vidimo s kim možemo, a s kim ne možemo rekao je Mesić i dodao kako smatra da takvo otvaranje tog slučaja može samo štetiti odnosima s Makedonijom. Na pozive finske tvrtke Patria, da se osiguraju ravnopravni uvjeti natječaja za oklopno vozilo za HV, Mesić smatra da treba odgovoriti premijer Ivo Sanader.

Kaže da je vidio prezentacije obiju tvrtki koje sudjeluju u natječaju te da će stručnjaci odlučiti koje je vozilo za Hrvatsku najbolje. Naglasio je da u proizvodnju dijelova za vozilo moraju u što većoj mjeri biti uključena hrvatska poduzeća.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije