Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KAZNA

Slučaj 'Lovas': Tužitelj zatražio 59 godina zatvora za ratni zločin

policija ilustracija
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL
28.01.2019.
u 15:36

Tužitelj Dušan Knežević zatražio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu tijekom iznošenja završne riječi ukupno 59 godina zatvora optuženome Milanu Devčiću i drugima kojima se sudi za počinjene ratne zločine u Lovasu 1991. godine

Tužitelj Dušan Knežević zatražio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu tijekom iznošenja završne riječi u slučaju "Lovas" ukupno 59 godina zatvora optuženome Milanu Devčiću i drugima kojima se sudi za počinjene ratne zločine u Lovasu 1991. godine. Knežević je u svojoj završnoj riječi istakao da ostaje pri optužnici te da su izvedeni dokazi „ukazali na to da su okrivljeni počinili dijela koja im se stavljaju na teret – ratni zločin protiv civilnog stanovništva, ubojstva, tjelesno ozljeđivanje, prijetnje i zastrašivanje.  

-Za sve vrijeme trajanja postupka optuženi su pokušali da pokažu da je proces montiran, da bi se pokazali kao žrtve. Oni su podlegli ratnoj atmosferi i smatrali da imaju pravo da uzmu pravdu u svoje ruke, vršeći odmazdu. Zato predlažem sudu da optužene osudi na kazne zatvora: Krnjajić - 10 godina, Devčić - 10 godina, Perić i Vlajković - 5 godina, Josipović - 4 godine, Stojanović - 8 godina, Dimitrijević - 8 godina i Zoran Kosjer - 9 godina zatvora, rekao je u svoj završnoj riječi Knežević.

Odvjetnica Brankica Majkić, koja zastupa prvooptuženoga Milana Devčića, rekla je kako je jedino oslobađajuća presuda moguća u ovom slučaju. Prema njenim riječima slučaj "Lovas" test je za srbijansko pravosuđe.

Inače, prije iznošenja završnih riječi, izvršen je i uvid u pismene dokaze koji, zbog obimnosti slučaja, do sada nisu uzeti u obzir. Među tim dokazima bili su dopisi Vojne pošte, dopisi Ministarstva obrane Srbije… Nastavak iznošenja završnih riječi nastavlja se 28. veljače.

Ključne riječi

Komentara 5

GO
gordana93
16:56 28.01.2019.

treba njih poslati na setnju minskim poljem

DU
Deleted user
16:12 28.01.2019.

Prema riječima odvjetnice slučaj "Lovas" test je za srbijansko pravosuđe. Znaci po njezinoj logici moraju biti oslobodjeni jer nije OK nekoga zatvoriti ko ubija nevine ljude i salje ih u minsko polje da prosetaju, pogotovo ako su hrvati a srbi se samo branili. Banana drzava, Republika Tunguzija

ZI
zip123
20:20 28.01.2019.

Njima ono sto su uradili u Lovasu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije