Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 92
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POLICIJA ISTRAŽUJE SLUČAJ

Slučaj kod Karlovca: Liječnik proglasio prirodnu smrt, a u srcu mu pronađen metak

U jutarnjim satima zaprimljena je dojava o bombi u zgradi suda u Karlovcu
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
06.12.2022.
u 11:13

O nalazu obdukcije MUP Unsko-sanskog kantona je putem Interpola obavijestio MUP Republike Hrvatske, a tužilaštvo Unsko-sanskog kantona je obavijestilo DORH te je početkom studenog započela istraga u Karlovcu.

Djelatnici PU karlovačke provode istragu o ubojstvu 55-godišnjeg Mehura Handanovića iz sela Vikići kraj Bihaća. Mehur je preminuo krajem listopada na svom radno mjestu, na farmi krava u mjestu Sadilovac na području Cetingrada u Karlovačkoj županiji. Tada je na mjesto gdje je radnik pronađen pozvan liječnik koji je utvrdio da se radi o prirodnoj smrti nakon što je pregledao tijelo pokojnika koje je potom predano obitelji.

Nakon toga slijedi obrat u priči koja je u javnost došla putem bosanskih medija, obzirom da je Dnevni Avaz objavio da je Mehur možda preminuo nasilnom smrću, odnosno da je ubijen.

Dokaz to je nalaz obdukcije koja je provedena u Bosni i Hercegovini, u bolnici u Bihaću, a koju je tražila obitelj pokojnika. Po nalazu obdukcije, u tijelu preminulog, točnije u njegovom srcu, pronađen je metak. O nalazu obdukcije MUP Unsko-sanskog kantona je  putem Interpola obavijestio MUP Republike Hrvatske, a tužilaštvo Unsko-sanskog kantona je obavijestilo DORH te je početkom studenog započela istraga u Karlovcu.

 -Obavještavamo vas da su policijski službenici Policijske uprave karlovačke podnijeli kaznenu prijavu protiv nepoznatog počinitelja ili više njih radi osnovane sumnje da je na štetu državljanina BiH, rođenog 1968. godine, počinjeno kazneno djelo teška kaznena djela protiv opće sigurnosti iz čl. 222. st. 2 Kaznenog zakona u vezi s kaznenim djelom dovođenje u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom iz čl. 215. st.1 Kaznenog zakona - navode u Dnevnom avazu priopćenje policije USK o tom slučaju.

Inače, obitelj je potvrdila da je pokojnik 14 godina radio na farmi muznih krava u Sadilovcu kamo je svakoga dana iz susjedne države odlazio na posao. Kako su rekli bosansko-hercegovačkom mediju, Mehur je bio obiteljski čovjek koji nije bio u svađi ni sa kim. Istraga će pokazati što se dogodilo na farmi kobnoga dana i kako je moguće da liječnik u Hrvatskoj na tijelu pokojnika nije pronašao ulaznu ranu, obzirom da je tijekom obdukcije metak pronađen u srcu pokojnika.

Obzirom da nitko kobnoga dana na farmi nije čuo niti vidio ikakvu pucnjavu, odnosno ništa slično nije prijavljeno policiji, a i zbog rezultata nalaza hrvatskog liječnika, postavlja se i pitanje od kuda i od kada preminuli čovjek 'nosi' metak u sebi.

U svakom slučaju, istraga hrvatskih i bosansko-hercegovačkih policajaca rasvjetljava sve detalje ovog nesvakidašnjeg slučaja.

Komentara 1

GE
geler203
12:28 06.12.2022.

Isto kao što su ljudi umirali od korone a ne od srčanog ili moždanog udara.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije