Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Premlatio djevojku

Slučaj Daruvarac: DORH pokrenuo istragu zbog dva lažna svjedočenja

Darko Kovačević Daruvarac
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
1/6
06.03.2019.
u 08:49

Darko Kovačević, unatoč presudi od pet godina zatvora, pravomoćnost čeka na slobodi

Slučaj Daruvarac, u kojem je 32-godišnji Darko Kovačević brutalno premlatio i teško ozlijedio 18-godišnju Zadranku, dobio je još jedan epilog. Naime, osim što 32-godišnjak unatoč presudi od pet godina zatvora pravomoćnost presude čeka na slobodi, što je izazvalo proteste javnosti protiv pravosuđa, sada je DORH pokrenuo i istragu zbog lažnog svjedočenja dviju osoba.

– Općinsko državno odvjetništvo u Zadru naložilo je provođenje izvida u odnosu na osobe koje su bile nazočne događaju u caffe baru u Zadru 13. lipnja 2018., kad je 32-godišnji hrvatski državljanin počinio kazneno djelo teške tjelesne ozljede iz čl. 118. st. 1. Kaznenog zakona na štetu 18-godišnje hrvatske državljanke.

Nakon provedenih izvida, analizirajući sve relevantne dokaze i činjenice prikupljene tijekom provođenja izvida, utvrđeno je kako ne postoji osnovana sumnja da bi se u ponašanju osoba nazočnih inkriminiranom događaju ostvarila zakonska obilježja bilo kojeg kaznenog djela za koja se kazneni postupak pokreće po službenoj dužnosti. 

U odnosu na neposredna saznanja dobivena tijekom kaznenog postupka protiv 32-godišnjeg hrvatskog državljanina vođenog pred Općinskim sudom u Zadru zbog učinka kaznenih djela iz čl. 118. st. 1. Kaznenog zakona i čl. 139. st. 2. Kaznenog zakona, Općinsko državno odvjetništvo u Zadru na temelju tih saznanja provodi dokazne radnje protiv 36-godišnje hrvatske državljanke i 37-godišnjeg hrvatskog državljanina zbog postojanja osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela davanja lažnog iskaza iz čl. 305. st. 1. Kaznenog zakona – istaknuli su iz DORH-a.

Video: Daruvarac izašao na slobodu gdje će čekati pravomoćnost presude

Komentara 19

QW
Qwertyman
09:03 06.03.2019.

I oni zaslužuju kaznu ako su prikrivali radnje ovog gada

Avatar mliniski
mliniski
09:26 06.03.2019.

Konačno da će u Hrvatskoj netko odgovarati za lažno svjedočenje. Pratimo novinske napise o k.postupcima i na raspravi sve cvataju lažne izjave, kako to da sada odvjetništvo reagira.

LU
luli
09:52 06.03.2019.

u Hrvatskoj NE postoji pravosuđe, svakoga se može osuditi ili osloboditi pomoću šume zakona i propisa, a tzv. pravosuđe osluškuje galamu u javnosti i po tome dozira količinu 'pravde'... Ovog tenkrea je trebalo osudit maksimalno i odmah u zatvor a ne šetanje po klubovima i građenje ?mafija' imiđa, ali što je sa tisućama premlaćivanja 'malih' od samozvanih mafijaša koji prođu sa 'remećenjem javnog reda i mira'????

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije