Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Slučaj autist: Nije znao da je mladića tuširao vrućom vodom!?

13.06.2009.
u 20:39

Zbog količine fekalija, tuširao sam ga s nešto veće udaljenosti. Nakon što je izišao iz kade, pri brisanju primijetio sam da mu se koža na prsima i dijelu leđa ljušti. Nakon toga otuširao sam ga hladnom vodom.” Dio je to izjave koju je Ivan Agančaić (25), djelatnik Centra za autizam, dao policiji nakon što je javnost doznala da je tamo potkraj svibnja pri tuširanju teško ozlijeđen mladi štićenik Centra.

Kaznena prijava
Kao što je Večernji već pisao, mladiću su tijekom tuširanja opečene genitalije, dišni putovi i udovi, dobio je sepsu i upalu pluća te se liječnici Klinike za traumatologiju već dva tjedna bore za njegov život.

Obitelj nesretnog mladića razmišlja o tužbi protiv Agančaića zbog nanošenja teških ozljeda te tužbi protiv odgovornih osoba Centra zbog pokušaja zataškavanja istine, a policija je podnijela kaznenu prijavu protiv djelatnika Centra. Sumnjiči ga za nanošenje teške ozljede svom štićeniku.

Agančaić je policiji potanko opisao što se tog dana događalo. Kazao je da se štićenik prvi put fekalijama namazao 30. svibnja oko 10.30 sati, nakon čega ga je on otuširao.

– Dok sam ga tuširao, potrošio sam na njega pola litre šampona. Nakon tuširanja, pa sve do ručka u 12 sati, bio je miran. Zatim je poslije ručka postao nemiran. Hodao je po sobi, odbijao je sjesti i ležati. Oko 13.30 vodio sam ga na WC – kazao je policajcima Agančaić.

Objasnio je da se štićenik u 14 sati ponovno namazao fekalijama po glavi, rukama i tijelu.

– Dok smo išli u kupaonicu, postao je agresivan te me pokušao dohvatiti rukama umazanim fekalijama – ispričao je Agančaić.

Dodao je da štićenik ni u jednom trenutku nije bio sam u kupaonici te da si teške ozljede, medicinski okarakterizirane kao opekline trećeg stupnja i dubinske opekline, štićenik nikako nije mogao sam izazvati.

Još je kazao da je, nakon što je primijetio promjene na koži, o svemu odmah obavijestio dežurnu medicinsku sestru, voditelja smjene te da je štićenik odmah prevezen u Novu bolnicu, a zatim u Kliniku za traumatologiju, gdje je i hospitaliziran.

Kontradiktorne izjave
Sve to što je djelatnik Centra rekao policiji demantira niz kontradiktornih izjava koje je Tanja Biloglav, v. d. predstojnice Centra, dala javnosti nakon što je Večernji list prvi pisao o stravičnom slučaju koji se u Centru zbio 30. svibnja.

Naime, u jednoj od izjava T. Biloglav naglasila je da je voda u Centru kompjutorski regulirana te da se nesreća mogla dogoditi samo ako se štićenik sam ozlijedio, tj. ako je sam regulirao vodu.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije