Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BORIS MILETIĆ

Službeno pozvao DORH da provjeri dokumentaciju i odnose grada Pule i Uljanik Grupe

Dusko Marusic/PIXSELL
03.09.2018.
u 14:25

- Također, napominjem da smo se u svakom trenutku, moji suradnici i ja, spremni odazvati na konzultacije i razgovor ako budete smatrali da je to potrebno

Pulski gradonačelnik Boris Miletić u ponedjeljak je i službeno pozvao Državno odvjetništvo Republike Hrvatske da provjeri svu dokumentaciju vezanu za komunikaciju i odnose Grada Pule i Uljanik Grupe, priopćeno je iz Grada Pule.

>> Pula: prosvjed radnika Uljanika

1/24

"Pozivam Državno odvjetništvo da zatraži, preuzme i provjeri svu ulaznu i izlaznu dokumentaciju, dopise i ostala pismena dokumentacija koja se odnose na međusobnu komunikaciju Grada Pule i Uljanik Grupe. Također, napominjem da smo se u svakom trenutku, moji suradnici i ja, spremni odazvati na konzultacije i razgovor ako budete smatrali da je to potrebno", stoji u dopisu koji je pulski gradonačelnik dostavio Državnom odvjetništvu, Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta odsjeka u Rijeci.

Miletić je u subotnjem intervjuu za Hinu rekao kako se IDS nikada nije miješao u rad Uljanika, a lokalna samouprava se umiješala samo kad je Uljaniku mogla pomoći prebijanjem dugova.

"Podsjećam da smo u Gradu Puli pokazali u više navrata što nam znači Uljanik kad smo prebili dugovanja u iznosu od 65 milijuna kuna i time osigurali nastavak proizvodnje u Uljaniku. Niti jedan grad u Hrvatskoj nije to napravio za svoje brodogradilište", rekao je Miletić, ističući kako je prvi rekao da "sve relevantne institucije trebaju doći i utvrditi je li bilo kakvih nepravilnosti".

>> Pogledajte i video - Štrajk u brodogradilištu 3. maj

Ključne riječi

Komentara 12

KO
komunikolog
14:37 03.09.2018.

"Podsjećam da smo u Gradu Puli pokazali u više navrata što nam znači Uljanik kad smo prebili dugovanja u iznosu od 65 milijuna kuna i time osigurali nastavak proizvodnje u Uljaniku“. Da smo normalna država zbog ove izjave bi već bio u pritvoru! Lokalna Vlast oprašta privatnoj firmi dug i još se time hvali?! A direktori u toj privatnoj firmi su valjda slučajno članovi IDS-a?

HR
Hrvatska
14:48 03.09.2018.

Mafija

MA
Marko1337
16:15 03.09.2018.

Eto primjera kao mafijaši nemaju straha ni pred USKOK-om ni DORH-om. Sve su to naši, a znaju da neće svoj na svoga.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije